Cat la suta din succesul unui avocat redutabil e munca?

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
Post Reply
stefanmihaiv

Cat la suta din succesul unui avocat redutabil e munca?

Post by stefanmihaiv » 08 Dec 2004, 15:38

Cat la suta din succesul unui avocat redutabil credeti ca e rodul inspiratiei sale, talentului sau nativ, altor cauze ce nu au legatura cu munca precum sansa, relatiile etc si ce procent atribuiti nntranspiratieinnsale, adica propriu-zis muncii sale efective constand in informare permanenta, experienta practica s.a..?

dinubocos

Post by dinubocos » 08 Dec 2004, 16:14

Procentele au fost stabilite cu mult timp in urma: 99% transpiratie si 1% inspiratie. Negociabil!

innuenda

Post by innuenda » 08 Dec 2004, 16:46

stefan, defineste "avocat redutabil". Daca intelegi prin asta exclusiv valoros, se aplica formula aratata de antevorbitorul meu. Daca insa te referi la "avocat cunoscut", "nume mare", formula nu este intotdeauna aplicabila. Poti capata "nume" in urma unui client, persoana de renume, aflat intamplator in anturajul tau, profitand si tu de mediatizarea cazului, nume pe care ti-l poti consolida ulterior vanand cazuri celebre (daca te afli, desigur, intr-un mediu propice). Daca esti un om bogat, poti fi si un avocat mediocru, pentru ca iti vei face renume pe spatele avocatilor care lucreaza in cabinetul tau, presupunand ca acestia sunt valorosi. Un procent nu as putea da niciodata, pentru ca trebuie apreciat in concret. Eu am avut ocazia sa vad cum o mare firma isi dirija toate litigiile (si presedintele ei facea lobby si pe langa partenerii lui de afaceri, la fel de mari) catre un foarte micut cabinet individual de avocatura al amantei presedintelui. Nu stiu daca era desteapta sau nu, stiu doar ca abia iesise de pe bancile facultatii. Acum fata are deja un adevarat palmares si un cabinet mare.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 08 Dec 2004, 16:49

da....
defineste redutabil!
eu as mai adauga la transpiratie si inspiratie i sansa. Ca degeaba esti destept pana peste poate si muncesti in branci daca nu aude nimeni de tine. Fara clientii potriviti nu poti proba nimic.

hesperia

Post by hesperia » 09 Dec 2004, 01:19

attorneyatlaw wrote:da....
degeaba esti destept pana peste poate si muncesti in branci daca nu aude nimeni de tine. Fara clientii potriviti nu poti proba nimic.
Nu cred ca daca esti destept pana peste poate, nu iti gasesti clienti. Un om intr-adevar destept, care stapaneste bine ceea ce face, ajunge in varf pana la urma....e un fel de lege a firii...plus ca, nimeni nu si-a inceput cariare de avocat direct cu niste cazuri importante....cam toti au inceput mai de jos, si apoi, eventual, au urcat....

Ce trebuie pt a ajunge sus?! Parerea mea e ca, in primul rand, o vointa si o perseverenta de fier! Apoi rabdarea de a invata tot ce trebuie...si, nu in ultimul rand, respectarea unor principii de viata si neabaterea de la ele...

Krondet

:))

Post by Krondet » 09 Dec 2004, 08:15

Avocat redutabil?!? :roll:
1. Munca l-a facut pe om! :wink: Am vazut hotarari judecatoresti in care motivarea era bazata 100% pe concluziile scrise formulate de avocat.
2. Pe de alta parte, oricat de "bazata" ar fi o aparare, (documentata - cazuistic si legal), tot la "intelepciunea" si "mila" judecatorlui sta succesul si..."Firma" avocatului.
3. 80% transpiratie si 20% inspiratie! :lol:

Orissa

Post by Orissa » 15 Dec 2004, 16:33

90% munca si 10% noroc si intuitie...dar asta nu inseamna ca proportiile nu se pot schimba ..mai depinde si de oameni..si de destin!!!

Post Reply