Rasundere in cazul cesionarii partilor sociale

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
catalinhy

Rasundere in cazul cesionarii partilor sociale

Post by catalinhy » 11 May 2007, 11:03

In principiu, am de recuperat niste bani de la un srl. Cand sa fac demersurile necesare, constat ca partile sociale ale firemei au fost cesionate unei alte persoane, de care nu pot sa dau. Pot sa mai actionez in vre-un fel impotriva vechilor asociati care erau si administratori?

wittmann

Post by wittmann » 11 May 2007, 14:49

Pai daca ai de recuperat banii de la societate, ce treaba ai cu asociatii? Da in judecata SRLul.

catalinhy

Post by catalinhy » 11 May 2007, 16:04

Pai la noul sediu nu e nimeni, sin nici noul administrator si asociat nu e de gasit. Ma gandeam ca daca , creanta e de pe vremea vechilor administratori si asociati ma pot cumva indrepta impotriva lor, ca ei sunt bine mersi au bunuri care pot fi executate.

ursu

Post by ursu » 11 May 2007, 21:32

in principiu, daca nu-i prescris dr la actiune si functie de suma care trebuie recuperata, vezi legea 85/2006 (actiune in care poti cere -prin administratorul judiciar sau lichidator- si stabilirea raspunderii personale in solidar a fostului si actualului administrator).

judge

Post by judge » 12 May 2007, 17:53

Daca nu s-a pornit procedura falimentului legea 85/2006 nu are aplicabilitate. Pentru suma de bani pe care o ai de recuperat de la societate trebuie sa chemi in judecata societatea. Aceasta sta in judecata prin reprezentantii ei actuali.
Dupa pornirea procedurii lichidarii judiciare situatia sta altfel.

Karmina

raspundere in cazul cesionarii partilor sociale

Post by Karmina » 12 May 2007, 23:39

Daca banii ii ai de recuperat de la SRL nu conteaza cine sunt actualii asociati. Da in judecata SRL-ul. Daca ai facturi semnate, contracte, mergi pe Somatie de plata. E mai rapida. Nu conteaza ca nu gasesti pe nimeni la sediu. Important este sa obtii o hotarare definitiva si irevocabila pe care sa o poti pune in executare. Daca, in urma executarii silite nu reusesti nimic, nici prin poprire, nici prin exec. sil mob./imobiliara, ceri executorului judecatoresc sa-ti formuleze un raspuns oficial in care precizeaza ca debitorul este insolvabil si poti cere falimentul. Abia atunci te poti indrepta impotriva asociatilor, dar actuali nu cei vechi. Impotriva celor vechi poti sa mergi pe penal, de ex. pe inselaciune daca sunt indeplinite conditiile.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests