teren
Da cred ca exista o evidenta separata. In ceea ce priveste construirea unei case pe un teren agricol acesta trebuie mai intai scos din circuitul agricol. Va trebui sa platesti pentru asta o suma de bani in functie de productiviatatea sau neproductivitatea terenului si eventual de categoria in care se situeaza.
nu vreau sa te descurajez, dar procedura scoaterii din extravilan e destul de greoaie si costisitoare. ca sa scapi mai ieftin, iti recomand sa soliciti scoaterea strict a suprafetei pe care urmeaza sa construiesti, nu a intregului teren.
apropo de asta, ce spuneti de textul din Cod care zice ca nici o cladire noua nu poate fi ridicata pe un teren agricol...dar daca e vorba de o cladire veche, de exemplu, daca muti o cladire deja construita in alta parte? :)) e si asta o interpretare, nu? ;)
apropo de asta, ce spuneti de textul din Cod care zice ca nici o cladire noua nu poate fi ridicata pe un teren agricol...dar daca e vorba de o cladire veche, de exemplu, daca muti o cladire deja construita in alta parte? :)) e si asta o interpretare, nu? ;)
Legea 18 spune in art. 70 ca amplasarea noilor constructii se face in intravilan. Aceasta apare a fi regula in materie. In mod exceptional, pot fi amplasate in extravilan:
- constructii care polueaza si
- constructii care prin natura lor nu pot fi amplasate in intravilan
Eu cred ca ridicarea unei case de locuit este ilegala daca nu te incadrezi in cele doua exceptii de mai sus. Iar plata unei taxe pentru scoaterea terenului din circuitul agricol este necesara numai in cele doua situatii de mai sus.
- constructii care polueaza si
- constructii care prin natura lor nu pot fi amplasate in intravilan
Eu cred ca ridicarea unei case de locuit este ilegala daca nu te incadrezi in cele doua exceptii de mai sus. Iar plata unei taxe pentru scoaterea terenului din circuitul agricol este necesara numai in cele doua situatii de mai sus.
Jus, nu esti la zi cu modificarile legislative :) .Legea 18/1991 a fost republicata in M.Of 1/ 5 ian 1998 si ceea ce spuneai tu acum se regaseste in varianta republicata la art 91.
Oricum terenul de care vorbeam mi s-a spus ca este in intravilan,asa ca n-o sa fie nici o problema cu ridicarea acelei constructii( mai precis a unei case de locuit) dpdv al art. 91 din Legea 18/1991 republicata.
Oricum terenul de care vorbeam mi s-a spus ca este in intravilan,asa ca n-o sa fie nici o problema cu ridicarea acelei constructii( mai precis a unei case de locuit) dpdv al art. 91 din Legea 18/1991 republicata.
Nu e chiar asa simpla procedura. Daca e teren agricol trebuie sa tii cont de faptul ca destinatia terenului nu poate fii schimbata decat in anumite conditii. Oricum sfatul lui april ca sa faci cerere pe o portiune mai mica e foarte bun. In felul acesta se eludeaza deseori dispozitii legale importante.
Daca vrei informatii exacte poti merge la Directia pentru Agricultura (din localitatea resedinta de judet) - sunt obligati sa-ti spuna ce sa faci. Daca nu, mai vb.

Exact. Am mai primit niste informatii. Cererea pentru scoaterea terenului (intravilan) din circuitul agricol se depune la O.C.O.T. (Oficiul de Cadastru si Organizarea teritoriului). E posibil ca intre timp sa-si fii schimbat numele. Nici nu stiu exact ce institutie e asta. E clar ca nu e in cadrul Primariei si nici a Inspectoratului pentru constructii. Ei sunt cei care elaboreaza documentatia necesara si stabilesc taxele ce trebuie platite pentru scoaterea terenului din circuitul agricol. Daca taxele sunt prea mari pot face o expertiza pentru stabilirea valorii, etc. Dupa etapa asta urmeaza una in care se emit avize de catre DADR (Directia pt. Agricultura si Dezvoltare Rurala). Aici pot aparea probleme doar daca terenul tau a avut o destinatie speciala (nu e corect dpdv juridic), adica a facut parte dintr-un bazin pomicol, piscicol, etc. Sper ca am inteles bine intrebarea ta.