salariu in natura

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
alinav

salariu in natura

Post by alinav » 26 Mar 2007, 20:20

As dori sa inchei acte aditionale cu angajatii pentru ca, o parte din salariu, sa fie platit in natura.
Ce fel de situatii pot fi plata in natura?
Utilitatile casei unde locuiaste salariatul, factura de telefon, scoala pe care o urmeaza, gradinita copilului, pachete (pampers, medicamente, etc) care vor fi achitate direct de angajator pot fi considerate plati in natura?
Retinerile la aceste sume sunt aceleasi ca la sumele platite in numerar?
Stie cineva?

serafim

Post by serafim » 26 Mar 2007, 22:23

daca TU ca angajator platesti acele servicii nu vad de ce te mai complici da-i mai bine salariul integral si se descurca el ca pana acuma :grin: .

valic

Post by valic » 27 Mar 2007, 06:58

alinav a scris:
Ce fel de situatii pot fi plata in natura?
Utilitatile casei unde locuiaste salariatul, factura de telefon, scoala pe care o urmeaza, gradinita copilului, pachete (pampers, medicamente, etc) care vor fi achitate direct de angajator pot fi considerate plati in natura?
Vezi in capitolul 4 din CCM pe 2007/2010 +art.160 din Codul Muncii"Pentru salariatii carora angajatorul, conform contractului colectiv sau individual de munca, le asigura hrana, cazare sau facilitati, suma in bani cuvenita pentru munca prestata nu poate fi mai mica decat salariul minim brut orar pe tara."

alinav

Post by alinav » 27 Mar 2007, 10:13

De ce vreau sa ma complic??

Am negociat salarii mai mari. O parte din salariu va fi platita in numerar iar alta se doreste in natura. De ce in natura? Pentru ca nu se mai fac retineri la aceasta suma ca la cele in numerar.

De ce am dat exemple de altele gen factura de telefon, utilitati,... etc.? Deoarece deja ofer bonuri de masa, iar cu bonurile nu se pot plati cele enumerate de mine.
Un exemplun
Am negociat cu un Director de departament salariul de 1.600 lei net. As dori ca in numerar sa platesc 1.000 lei iar in natura 600 lei. Repet as dori sa stiu care sunt retinerile in acest caz - la sumele in natura (stiu ca nu sunt aceleasi ca la sumele in numerar).
Multumesc anticipat oricarui binevoitor ce ma va ajuta sa ma luminez.

Post Reply