Consimtamantul victimei cauza justificativa
Consimtamantul victimei cauza justificativa
sunt tocmai venita..ma numesc patricia..nu ma prea pricep pe aici dar as avea o intrebare..nu aveti cumva idee ce as putea scrie despre o lucrare la master:limitele de incidenta ale consimtamantului victimei?noul cod penal, vechiul cod si alte legislatii
multumesc
multumesc
Salut! Si eu imi fac lucrarea de diploma pe tema asta...si intampin seroioase dificultati...Este bibliografie suficienta in franceza...din pacate la Cluj nu exista nici o monografie dintre cele existente pe aceasta tema. Iti pot recomanda rev. Drept Penal nr 2/2003, unde ai un articol de Antoniu pe tema asta. Mai e Revue de science criminelle et de droit penal nr. din iunie 2003, apoi nr.1/1984 si nr.4/1991....In caz ca mai gasesti ceva, te rog spune-mi si mie.Mersi si spor la treaba!
Of domnisoara Almasan (cred), de unde esti asa de convinsa ca la Cluj nu sunt monografii pe tema consimtamantului? Sa inteleg ca ai rascolit toata biblioteca facultatii voastre plus Biblioteca Centrala?
Oricum, monografii pe tema asta o sa gasesti nu in ROMANIA, ci doar in afara. Exista vreo 2 teze de doctorat pe tema asta la Biblioteca Escarpe de la Facultatea de Drept Robert Schuman din Strasbourg, precum si la Cujas in Paris.
De asemenea, gasesti in Austria si Germania.
Poti incerca pe site-urile facultatilor de drept din afara, precum si pe site/urile de licitatii on-line ca sa ti le cumperi direct ... de ex Ebay, unde o sa gasesti ceva cu siguranta sub numele "Entwillung des Verletzen" etc...
Oricum spor la treaba
PSn lucrarea ti=o faci in februarie sau iunie/iulie 2005?
De asemenea, cu titlu de sugestie, nu incerca sa te axezi pe bibliografie anglo-saxona, ca e deja revoluta....chiar si la noi.
Oricum, monografii pe tema asta o sa gasesti nu in ROMANIA, ci doar in afara. Exista vreo 2 teze de doctorat pe tema asta la Biblioteca Escarpe de la Facultatea de Drept Robert Schuman din Strasbourg, precum si la Cujas in Paris.
De asemenea, gasesti in Austria si Germania.
Poti incerca pe site-urile facultatilor de drept din afara, precum si pe site/urile de licitatii on-line ca sa ti le cumperi direct ... de ex Ebay, unde o sa gasesti ceva cu siguranta sub numele "Entwillung des Verletzen" etc...
Oricum spor la treaba
PSn lucrarea ti=o faci in februarie sau iunie/iulie 2005?
De asemenea, cu titlu de sugestie, nu incerca sa te axezi pe bibliografie anglo-saxona, ca e deja revoluta....chiar si la noi.
er meint wohl "Entwillung des Verletzten" ... sincer nnam reusit sanl gasesc prin cod ... http://lawww.de/Library/stgb/inh.htmvirtual wrote:"Entwillung des Verletzen" etc...
Oricum spor la treaba
pentru doctrina de prin DE foarte multe trimiteri are dl antoniu care publica prin RDPen . Incearca si la biblioteca lu cuza daca ti se va permite accesu . acolo se gasesc de toate ...
Sincer, era un typo...daca chiar se insista, era vorba despre Einwilligung des Verletzten. Deci corectorul meu are dreptate. A sesizat greseala, dar din pacate aia mica...the hughe typo...nu...
Si nu, nu apare in cod...dar e o cauza justificativa.
Insista pe RSC si RSC et de droit penal compare. In 91 o sa gasesti ceva articole de Ph. Salvage pe tema asta.
Eu am gasit mai multe articole din RSC si RDP, si o monografie din anii n50 si n60.
Si nu, nu apare in cod...dar e o cauza justificativa.
Insista pe RSC si RSC et de droit penal compare. In 91 o sa gasesti ceva articole de Ph. Salvage pe tema asta.
Eu am gasit mai multe articole din RSC si RDP, si o monografie din anii n50 si n60.
am inceput lucrarea despre consimtamantul victimei-cauza justificativa...de fapt am si prezentat-o in faza incipienta si pana in februarie trebuie sa o predau ..Asa ca daca doreste cineva(parca spunea cineva ca are de facut o lucrare asemanatoare)..i-o dau la citit(numai sa-mi spuna)..Nu este bibliografie romana in afara de un articol in rev Dreptul si cateva pagini in cartea dlui Streteanu..dar sunt o gramada de spete pe net si ..cred ca se poate face ceva interesant....