Apelez din nou la bunavointa dvs si va multumesc anticipat pt. sfaturile pe care sper sa le primesc.
Situatia mea este urmatoarea: am terminat divortul din doua infatisari, din vina lui,astept pronuntarea, dar am fost nevoita sa plec cu cei doi copii de acasa deoarece era violent,iar copiii auzeau tot felul de cuvinte urite la adresa mea.Acum locuiesc cu copiii in apartamentul de 2 camere al surorii mele.La plecarea mea de acasa am dorit sa intocmesc cu ex-ul un proces verbal cu bunurile comune ramase acasa,semnat si de doi martori.El nici n-a vrut sa auda de asa ceva, e turbat rau de tot.
Eu am scris de mina un proces verbal cu bunurile mai de valoare (mobila,electrocasnice,calculator,masina,) pe care l-a semnat un vecin si un cumnat de-al nostru.
A doua zi el l-a convins pe vecinul acela sa nu vina martor la procesul de partaj.I-a speriat pe toti vecinii nimeni nu vrea sa-mi mai semneze un alt proces verbal.Colegii de serviciu de asemenea,lucram amindoi la aceeasi firma.Pentru mine partajul este ultima solutie, dar cu el nu se mai poate discuta, dupa o saptamina si-a adus mindra in casa noastra,si mi-e teama ca vor disparea din unele lucruri .Ce document pot sa fac ca sa nu distruga el ce am muncit impreuna 17 ani, document pe care el sa nu il atace in caz ca se ajunge la partaj?PV ce l-am scris atunci e de ajuns, are valoare in instanta? Cu stima C.
un sfat,va rog - ce sa fac?
Daca ai motive sa crezi ca fostul sot va distruge sau va instraina bunurile comune, poti formula o cerere, in care indici toate bunurile pe care le consideri tu importante, si soliciti punerea lor sub sechestru judiciar (art.598 si urm Cod proc civ).
Daca actiunea de partaj e deja pe rol formulezi cererea de sechestru in cadrul actiunii de partaj, daca nu poti introduce cererea si separat, insa in ambele cazuri trebuie sa justifici urgenta si iminenta unui prejudiciu.
Daca actiunea de partaj e deja pe rol formulezi cererea de sechestru in cadrul actiunii de partaj, daca nu poti introduce cererea si separat, insa in ambele cazuri trebuie sa justifici urgenta si iminenta unui prejudiciu.