Partaj in necunoastere de cauza

Familiei
Post Reply
Slave

Partaj in necunoastere de cauza

Post by Slave » 05 Dec 2004, 21:41

Buna ziua,
As avea nevoie de ajutor in urmatoarea problema.
Sunt intr-un divort, in care neavand cunostinte de specialitate, am apelat la un avocat care mai mult m-a incurcat decat m-a ajutat. Nu comentez acest aspect ci faptul ca in ciuda incurcaturilor si impotrivirii sotiei, intr-un tarziu sper ca se va termina totul.
Am un copil major caruia, impreuna cu sotia i-am facut act de vanzare-cumparare pentru un apartament achitat chiar inainte de a introduce actiunea de divort.
Mai avem un apartament, pe care ni l-am dorit amandoi, cumparat cu credit ipotecar (credit pe numele sotiei). In ultimii 4 ani (timp in care am cumparat apartamentul) eu am avut o contributie baneasca mult mai mare - fapt datorat unor castiguri in strainatate lucrand cu acte si cu posibilitatea demonstrarii acestor venituri. As dori ca la partaj, deoarece contributia mea a fost hotaratoare in cumpararea apartamentului, sa-l obtin cu toate obligatiile ce revin de aici inclusiv trecerea imprumutului pe numele meu.
- Ce sanse as avea, cum sa procedez, are vreo importanta in partaj cine este de vina in procesul de divort?
Va multumesc frumos ca ati putea fi interesati sa-mi da-ti o mana de ajutor. Nu ma pricep in acest domeniu, specialitatea mea fiind IT.

wittmann

Post by wittmann » 05 Dec 2004, 22:32

Vina din procesul de divort nu ar nici o importanta in cel de partaj. In privinta atribuirii apartamentului, intrucat din ceea ce ati aratat puteti dovedi ca, contributia d-voastra a fost mult mai mare nu ar trebui sa fie nici un fel de probleme. Daca aveti dubii serioase in privinta competentei avocatului ales, va sugerez sa-l schimbati pana nu e prea tarziu.

Slave

Post by Slave » 05 Dec 2004, 23:09

Wittman,
Multumsc frumos pentru raspuns. Pentru partaj voi cauta alt avocat sa ma ajute dar intai trebuie sa termin cu divortul - o mare mizerie umana in care am intrat... Dar poate asa trebuie sa fie un asemenea proces... Oricum multumesc tare mult. Bafta multa si "distractie" placuta in procesul cu... copilul care tipa...

Post Reply