se pare ca Grecia, prin Protocolul de aderare, a obtinut o exceptie pentru regiunea muntelui Athos. Parlamentul European a cerut ridicarea exceptiei, insa parlamentul grec a refuzat politicos invocind actul din 1050. Daca mai adaugam mandria grecilor ca-si prezerva titlul de civilizatie antica-apropo cam cate din civilizatiile antice au rezistat timpului ca popoare?- atunci nu o sa vedem prea curand ridicata exceptia. Desi putin a deschidere nu ar aduce cu sine distrugerea civilizatiei.krisstina wrote:Poti sa transferi ceea ce nu ai? Grecia a recunoscut suveranitatea regiunii muntelui Athos si o protejeaza, aspecte reiterate si in Tratatul de aderare din 1979.medeea wrote:
Statele membre la Uniune au inteles prin constituire, initial, si ulterior prin aderare sa transfere o parte a suveranitatii lor catre Comunitate, iar dreptul comunitar are caracter supranational (Van Gend en Loss). Chiar si Constitutiile statelor trebuie interpretate in lumina dispozitiilor din TCE.
... Desi din referinta ta, statutul muntelui Athos e integrat in Constitutia elena, deci.....
apropo de ceea ce spunea cineva aici despre manastirile romanesti as fi curioasa pe ce exceptii s-ar intemeia ele. sper ca nu pe acceasi exceptie aplicata prin extensie ca urmare a raporturilor ierarhice bisericesti care exista intre Biserica Romana si Patriarhia din Grecia care-si exercita autoritatea peste tot ce inseamna ortodoxie.
ok, sa vedem argumente pentru ridicarea exceptiei. in calitate de turista portugheza vreau sa vizitez muntele Athos.
va invit la
