Sanse la absolvire?

Discutii filosofice pe teme actuale.
Almira

Sanse la absolvire?

Post by Almira » 17 Feb 2004, 12:52

As dori sa imi impartasiti din experientele voastre sau cele verificate, ce ar putea sa faca un absolvent de drept la terminarea facultatii, pentru a putea lucra in domeniu?

lil

sanse la absolvire

Post by lil » 24 Feb 2004, 13:06

Almira, mama, un absolvent de drept, pt. a lucra in domeniul juridic trebuie sa aiba mult noroc de la Doamne-Doamne sau sa aiba rude in breasla asta , care in Romania functioneaza pe principiul castei inchise din vechea Indie.
Iti spun din proprie experienta: dupa trei ani de la absolvire am gasit de lucru, dar in alt domeniu , in care profesez de trei ani. Si nici nu cred ca as mai vrea sa imi exercit profesia...

Deci , reprofilarea in alt domeniu ar fi o solutie...

Almira

Post by Almira » 24 Feb 2004, 14:16

Wow, deci inseamna ca o sa fiu tare iubita de Doamne-Doamne daca o sa intru in breasla. Asa da... este incurajator sa stiu ca platesc un pret mare si fac sacrificii ca sa profesez o minunata munca de... whatever... poate femeie de servici la tribunal, ca sa nu uit ce am invatat atitia ani, sa ma tin la curent? Imi place!!!

Napoleon

Post by Napoleon » 16 Mar 2004, 13:51

Lil, trimiterea ta la casta indiana, la Cosa Nostra italiana, la francmasoneria universala trebuie sa recunosti ca, pe langa faptul ca e fortata mai si da tonul unor expresii de dezamagire - exact de ceea ce nu are nevoie un student acum sau un proaspat absolvent de Drept. Stiu cat de dureros este sa fii nevoit/ a sa te reprofilezi dupa ce colegi pe care ii ajutai sa treaca examenele iti strang acum mana, cu un aer rece oferindu-ti o carte de vizita pe care scrie in antet "Baroul.........", "Ministerul Justitiei......." Insa, la randul tau ii poti oferi respectivului o carte de vizita pe care scrie "S.C. ........; Consilier juridic", iar in acest caz este exclus traficul de influenta ori vreo "pila". Sigur, e greu de gasit un post acceptabil de jurist la o firma privata (eu de pilda trebuie sa fac mai mult pe Asistent managerul decat pe juristul patronului pentru care construiesc Capitalismul), dar... iti faci stagiatura, profesezi in domeniu si faci tot ceea ce face un avocat (insa pe mult mai putini bani), iar apoi perspectivele se largesc... Merita! Nu e "shortcut"-ul catre o viata boema cu conturi in banci, masini straine si excursii in insulele Pacificului, e drumul mai lung si anevoios care te face OM...

... Almira, e vorba de "femeie de serviciu" (si sa mai stii ca nu e o munca dezonoranta, ci doar grea)... Eu zic sa aprofundezi studiul materiilor de profil, dar si sa citesti enorm... orice... Raspunsul la intrebarea ta va veni de la sine!

MrMotor

Divagatii - Ce poate face un absolvent

Post by MrMotor » 17 Mar 2004, 12:08

:( :wink:
Eu am asteptat 2 ani, am lucrat ca magazioner si castigam aproape de 2 ori mai bine, munca mea era respectata, dar acum...
Lucrez cu cu personagii care au terminat "pe bune" poate doar 8 clase, cu pregatire de baza tapiter, orice opinie profesionala imi este luata drept o afronda, vreau sa emigrez cat mai departe, sa fac munca necalificata dar sa pot cand ma duc acasa sa mai fac un plod, fara sa am proble erectile din cauza problemelor de serviciu (cu oamenii de la serviciu), plod pe care sa-l pot creste in limite decente, ...
Apropo, mai deunazi ma aflam cu un amic in liftul din blocul lui, unde se mai afla o vecima de-a amicului. Aceasta il intreaba unde mai lucreaza, el - tot acolo, dan am facut atatia ani de facultate ca sa nu imipractic meseria(ASE-ist), iar ea:"E, decat sa lucrezi ca un amarat de jurist, pe 2 milioane jumate!!!"
In rest, meseria e frumoasa! Oamenii sunt ignoranti, atata tot.

simmy

Post by simmy » 21 Mar 2004, 11:54

Eu am stat un an acasa dupa ce am terminat , si rau am facut .
Acum sunt Juristm la un Lichidator, castig mai bine decat altii din breasla , si am un salariu mai sigur si uneori mai mare decat , unele avocate din Barou ... asta e . Sincer am avut noroc.
Sfatul meu e sa- ti continui studiile, ca sansele sunt mai mari apoi ...
Sunt o fire optimista si exista un loc pt. fiecare dintre noi .
:idea:

Almira

Post by Almira » 22 Mar 2004, 12:14

Adevarul e ca am incercat o data sa renunt, dar nu m-a lasat sufletul avind in vedere ca am viziunea asta de la 7 ani... continuu sa visez ca ma voi angaja ca secretara sau ceva la un birou de avocatura si pentru faptul ca lucrez cu staruinta mi se va oferi o mina de ajutor. Sincer ma deprima sa imi vad o prietena absolventa de drept care merge din casa-n casa cu sondaje si chestionare de testare a pietei, pentru bani marunti si vechime pe cartea de munca.
Deh, incepem sa speram ca daca ne trebuie UE jucam cum ni se cinta si ne bagam la o curatenie de "cadre" prin ograda, cit de curind... Si nu ma contraziceti, lasati-ma sa sper.
Ca doara n-o sa emigrez...

misun

Post by misun » 23 Mar 2004, 13:33

SUNT DE ACORD CU NAPOLEON.

PARTIAL SI MR.MOTOR ARE DREPTATE, DAR DECENTA DE CARE AMINTEA PRESUPUNE O "OARECARE" SUSTINERE !

CINEVA SPUNEA CA EXISTA "O LEGE A NEDREPTATII". POATE CA ASA O FI, DAR TOTUSI, NU TREBUIE SA APELAM NEAPARAT LA SAPUN SI FRANGHIE...

IN LINII MARI, VIATA E TOTUSI FRUMOASA, DECI CRED CA MERITA TRAITA !

CRED CA NU ARE ROST O POLEMICA PE TEME CA: INCREDERE IN SINE, SPERANTA, PERSEVERENTA, ETC.

piorel

Post by piorel » 23 Mar 2004, 22:52

Iubire, bibelou de protelan! Dragii mei, sunt un student in anul 4 si inca nu m-am apucat de invatat pentru licenta. Sunt convins ca pot sa imi iau licenta daca ma apuc de invatat de la 1 aprilie. Sunt convins ca pot sa intru la magistratura, poate mai sigur la anul. De ceea ce sunt si mai sigur este ca oricine poate ca mine. NU EXISTA NOROC! Exist numai eu si cu tine! Daca nu noi, atunci cine? :D Ma rog... ce vreau sa spun este ca daca inveti mult si bine intri la institut si te cam doare la basca! Parerea mea... nu sunt din zona! Nu o sa folosesc expresii tendentioase gen "Wake up romanian!" sau "Get a life!" pentru ca nu sunt in romana si nu e cazul.

No, sanatate!

Almira

Post by Almira » 24 Mar 2004, 12:44

NICADORULE: sa imi spui daca te gindesti sa candidezi pe vreo lista ca te votez. Imi place tare mult cum pui problema si bag sama ca ai dreptate. Si ma incurajeaza faptul ca esti din Cluj, aia inseamna ca in Cluj se petrec minunile frumoase care ma asteapta. Eu sunt anul 3 si deja ma gindesc serios ce cale ar fi mai buna. Nu pentru buzunare atat de mult, cit pentru sufletul meu si implinirea unui scop.
Noah, sa ai succes ca vorba aia, omul isi face succesul!

:wink:

piorel

Post by piorel » 25 Mar 2004, 22:26

8) Cred ca o sa candideze Vladimir din anul IV daca il stii. :mrgreen: Mi-e foame. Coboara cineva pana la non-stop sa ia o paine? ... Ca tot suntem la divagatii. Mai departe: frumos avatar ti-ai ales Almira.

Intr-o zi, la o stana, a venit un lup si a mancat o oaie.
Ciobanul si-a luat pusca, a plecat in padure si spre seara s-a intors cu lupul mort.
A doua zi, alt lup a venit si a mancat o oaie.
Ciobanul si-a luat pusca, a plecat in padure si spre seara s-a intors cu lupul mort.
A treia zi, alt lup a venit si a mancat o oaie.
A patra zi, alt lup a venit si a mancat o oaie.
A cincea zi, alt lup a venit si a mancat o oaie.
A sasea zi, o oaie a mancat o oaie.

Almira

Post by Almira » 26 Mar 2004, 08:35

A saptea zi ciobanul s-a odihnit... iar al saptelea lup era programat doar pe luni... asa ca oile erau nelinistite...
Morala ????
Cineva ar trebui s-o stie... vreau s-o aud si eu.

Almira

Post by Almira » 26 Mar 2004, 08:41

ioi si apropo, Nicadorule, uitai sa-ti multumesc despre faptul ca-ti place avatarul meu. care este
Nu-l cunosc pe Vladimir. Face parte din vreun partid, bre? Aaaa, oare cum spui bre in engleza?? :roll: "Yo" ?

misun

Post by misun » 26 Mar 2004, 08:51

STIMABILILOR:

CRED CA AR TREBUI SA VA MUTATI PE CHAT !

SAU SA VA DATI O INTALNIRE ! (CU SAU FARA AVATAR)

Almira

Post by Almira » 26 Mar 2004, 09:29

Misun iarta-ne ca am abuzat de forumul acesta, si de faptul ca am crezut ca pe divagatii putem vorbi amical cu sau fara avatar. No scuza-ne...

Post Reply