Contract de inchiriere

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
oana_stroescu

Contract de inchiriere

Post by oana_stroescu » 01 Nov 2006, 10:36

O societate inchiriaza un teren al Directiei Drumuri si Poduri situat pe DN, pentru a amplasa un compex comercial;ridica spatiul, dar la un moment dat doreste sa inchirieze o parte din spatii unor terti.Intrebare: daca prin contractul de inchiriere cu DRDPB i se interzice sa se asocieze, sa subinchirieze terenul, poate sa inchirieze la randul lui spatiul comercial, avand in vedere ca e proprietatea firmei si nu a statului?Directia Drumurilor sustine ca nu au voie sa inchirieze/subinchirieze spatiul com. fara voia lor!

norocel

Post by norocel » 02 Nov 2006, 18:31

Am o nedumerire.
Pe un teren inchiriat, eu stiu ca nu poti ridica decat constructii provizorii.
Tu la ce fel de spatii comerciale te referi?

oana_stroescu

Post by oana_stroescu » 02 Nov 2006, 19:12

E vorba de o hala modulabila, din structura metalica.Pe contract apare- amplasare spatiu comercial- practic e un spatiu format din mai multe hale frigorifice.

norocel

Post by norocel » 02 Nov 2006, 19:31

Dupa parerea mea poate inchiria o parte din aceste spatii doar ca fata de proprietarul terenului, societatea locatara ramane singura obligata iar obligatiile pe care si le asuma fata de chiriasi nu sunt opozabile locatorului din contractul avand ca obiect terenul.

Frunzulitzab

Post by Frunzulitzab » 03 Nov 2006, 15:48

Bonjour!
pai de putut, poate. dar daca afla locatorul si o actioneaza pt raspundere contractuala trebuie sa se descurce cu inchirierea fondului de comert, ceva de genul asta, parerea mea:) sau asociere cred ca ar merge cel mai bine, totusi nu pot fi impiedicat sa ma asociez, nu?

oana_stroescu

Post by oana_stroescu » 03 Nov 2006, 16:34

Merci pt. raspunsuri, dar mai bine ofera spre inchiriere alte spatii.A fost un contract facut cu picioarele de la bun inceput si acum e greu sa schimbi ceva, existand totusi riscul sa se rezilieze si fituica aceea de contract.
@Frunzulitzab: Nici de asociat nu se poate vis-a-vis de acest contract. :-(

Post Reply