@ ramonn.
Maitre, dar esti intr-o grava eroare.
Eu nu insinuez ca nu esti in stare sa intelegi.
Eu chiar spun.
E drept ca poate ai inteles, dar faci pe prostul... aici nu sunt edificat.
Oricum, n-o mai da la intors, ca noi nu prea credem ce ai tu impresia ca trebuie sa credem.
Legea este lege.
Interpretarea legii este oficiala si neoficiala.
Judecatorul si parlamentul sunt cei care fac interpretarea oficiala a legii.
Avocatii, profesorii de drept, fac propuneri de interpretare, pe care judecatorul le poate accepta sau nu.
Pana aici e clar? Ca mai clar de atata nu se poate, maitre.
In ceea ce priveste actiunea in revendicare, daca ea nu este astfel definita de lege, inseamna ca ea nu poarta acest nume. Pentru usurinta exprimarii si pentru clarificarea notiunilor, precum si din rationamene istorice, fiindca trebuia sa poarte un nume, i s-a spus simplu. Eminescu. Actiune in revendicare.
Confuzia matale este ca nu reusesti sa faci o distinctie intre denumire si continut.
Art.480 cc si celelalte dispozitii referitoare la proprietate sunt aplicabile in speta. Ele sunt continutul. Ele sunt LEGEA. Ele fac ca actiunea mea, fie ca o intitulez eu "actiune in revendicare", sau "actiune in fluturare de vant", sa fie admisa.
Eu fac o simpla cerere sa se aplice temeiul legal invocat. Acum intelegi? Denumirea chiar nu conteaza.
Ce conteaza este INTERPRETAREA UNUI TEXT DE LEGE.
Sau, cum a spus-o Shakespeare,...
"Whatns in a name? That which we call a rose
By any other word would smell as sweet."
Mare om. Mare caracter.
Mi-l citezi pe Deleanu?
Ti-l citez pe Eliescu? "Monser, ma intereseaza doar ce este scris in Monitorul oficial. Restul sunt culise."
Cu plecaciune,
Denominatus.