auditor de justitie= avocat incompatibil

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
bonsa

auditor de justitie= avocat incompatibil

Post by bonsa » 20 Sep 2006, 21:29

corect?
deci, eu, stagiara fiind dupa 1 oct tre sa fac o cerere la Barou prin care solicit inscrierea pe tabelul av.incompatibili, nu??
si cu CAS-ul si cu finantele ce si cum ramane?
rog auditorii mai vechi sau magistratii care au fost in sitatii similare sa ma lamureasca putin.
multam!

Mili

Re: auditor de justitie= avocat incompatibil

Post by Mili » 20 Sep 2006, 22:57

Aici e o mare brambureala. Legea nu prevede in mod expres care sunt incompabilitatile auditorilor de justitie. Se interpreteaza, de catre unii, in sensul ca ar fi asimilati magistratilor si ca nu s-ar putea afla intr-o alta functie publica sau privata, cu exceptia celor din invatamantul universitar.
Din cate stiu, avocatii cer suspendarea din Barou. Ma interesez si iti spun.
O hotarare recenta a CAB (nu irevocabila) a retinut ca functia de auditor nu ar fi una publica. Teoretic asadar nu ar exista incompabilitati, atata timp cat nu se aplica dispozitii generale din statutul functionarului public sau din legea speciala privind statutul magistratilor. Cu toate acestea, bursa are caracterul unei indemnizatii salariale, angajatorul si angajatul platesc contributiile la asigurarile de stat, somaj, etc. Astea se retin din salariu, asa ca nu trebuie sa iti mai faci griji.

leustean

Re: auditor de justitie= avocat incompatibil

Post by leustean » 21 Sep 2006, 04:29

Mili wrote:Aici e o mare brambureala. Legea nu prevede in mod expres care sunt incompabilitatile auditorilor de justitie.
Dar prevede legea avocaturii : nu poti detine o alta functie remunerata.
Si, ca auditor, esti remunerat, nu?
Sau aceea se numeste "bursa" si nu intra in aceasta categorie, a remunertiilor?
Dar bursa are caracter remuneratoriu si, unde legea nu distinge...
Este clar insa, dupa mine, ca nu poti fi in acelasi timp si avocat.
Intreaba la Barou!

Samurai

Post by Samurai » 21 Sep 2006, 07:31

Daca-ti place avocatura de ce te-ai dus la INM? Iar daca ai ajuns la INM, cum poti pune o asemenea intrebare?

bonsa

Post by bonsa » 21 Sep 2006, 18:08

huh?
eu ceream niste detalii administrative...
replica lui samurai m-a lasat ...fara grai...

pufulet

Post by pufulet » 21 Sep 2006, 18:15

bonsa wrote: replica lui samurai m-a lasat ...fara grai...
pai e samurai :-D :-D :-D

cleo27ro

Post by cleo27ro » 21 Sep 2006, 19:23

bonsa wrote: replica lui samurai m-a lasat ...fara grai...
Stai linistit(a). La coltii nou afisati, nici nu trebuie sa latri!!! :-D

Cleo :) .

orange

Post by orange » 21 Sep 2006, 20:14

Samurai mama...cu avatarul ala si cu replicile astea... :-D

Mili

Post by Mili » 22 Sep 2006, 00:22

orange wrote:Samurai mama...cu avatarul ala si cu replicile astea... :-D
Nu era cumva avatarul Dricarului? Pe care de altfel nu l-am mai vazut pe aici...Apropo de samurai, sper ca nu practica ninjutsu = arta de a te face nevazut. :-D

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 22 Sep 2006, 09:14

cu baroul rezolvi simplu, faci o cererea sa te suspende, le depui dovada ca esti admis la INM si ai calitatea de auditor si te suspenda.
Nebunia e cu finantele: iti inchizi evidentele, depui decizia de suspendare si cerere la AF sa te scoata din evidente si sa-ti inchida fisa fiscala + declaratie de venit pe care spui ca incetezi activitatea la data suspendarii dupa care astepti.
Ca ei mai intai vor veni sa-ti faca control de fond la o data neprecizata si abia apoi iti vor inchide situatia.

Jaja

Post by Jaja » 22 Sep 2006, 12:28

Cum vor veni la o data neprecizata la control de fond? De ex ca stagiar, vor veni la sediul maestrului? Sau n-am inteles eu bine? Of, inca o grija in plus! si-mi mai venise o hartie de la administratia financiara pe care din neglijenta am aruncat-o. :-x

kiddy

Post by kiddy » 26 Sep 2006, 21:32

[quote="Samurai"]Daca-ti place avocatura de ce te-ai dus la INM? Iar daca ai ajuns la INM, cum poti pune o asemenea intrebare?[/quote]

Rau e samurai asta. Pazea, fratilor!!!

E si el la INM?

Daca da, sa se faca procuror. Il vor da afara judecatorii tot intr-o veselie. :razz:

Post Reply