Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
-
mamica_dulce
Am niste BO refuzate la plata de banca. Vreau sa le investesc cu formula executorie insa nu stiu daca pot solicita si dobanzile aferente in aceeasi cerere. Daca nu sunt trecute in hotarare banuiesc ca nu pot fi solicitate de executor.
Multumesc
-
bozo
Legea spune ca BO este titlu executoriu pentru capital si accesorie. Nu mai ramane decat sa fie calculata dobanda legala pana la data platii integrale a datoriei.
-
norocel
In procedura investirii se verifica numai conditiile de forma (daca biletul la ordin contine denumirea de bilet la ordin, promisiunea neconditionata de a plati o suma de bani determinata, data scadentei, locul unde trebuie facuta plata, numele aceluia caruia sau la ordinul caruia trebuie facuta plata, data si locul emiterii biletului la ordin si semnatura emitentului) si se dispune investirea.
-
mamica_dulce
Oare o sa am probleme daca numele soc. la ordinul careia trebuia facuta plata nu este trecut in intregime? Cum pot sa dovedesc ca eu sunt soc. pt. care a fost emis BO? Sa sper ca nu va observa instanta? :(
-
norocel
Daca nu incerci nu ai de unde sa stii.
Oricum, dupa ce investesti biletul, mai trebuie incuviintata si executarea silita.
-
mamica_dulce
Multumeeeesc! M-am lamurit.

-
lauraC
Noi am avut bo refuzate pentru ca nu a fost trecut in intregime numele firmei. Dar am avut si investiri, desi exista aceeasi omisiune. Depinde de judecator.
-
mamica_dulce
Sunt sigura ca depinde de instanta. Totusi am gasit o decizie a ICCJ (decizia nr. 1131/2003) in care se spune ca neregularitatile cuprinse in biletul la ordin nu pot conduce la nulitatea titlului si la exonerarea sa de la plata sumei la care s-a angajat legal.
Daca ar gandi cu totii asa........ 8-)
-
lauraC
Mulumesc pentru pont. Daca as fi stiut de decizia asta... Oricum, nu-i tarziu. Intr-adevar, daca ar gandi toti judecatorii unitar...