mai multe contracte de munca?

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
ancu

mai multe contracte de munca?

Post by ancu » 04 Feb 2004, 22:35

Poti sa ai doua contracte de munca cu norma intreaga la doua firme diferite in acelasi timp?Daca raspunsul e afirmativ, se trec amandoua in cartea de munca?Si apropo, se mai tiparesc carti de munca?

aba812001

Post by aba812001 » 05 Feb 2004, 13:41

Carnetele de munca vor functiona din cate imi aduc aminte pana la 1 ianuarie 2006 sau 2007, iar un lot de nu stiu cate exemplare sunt in curs de tiparire sau au fost deja tiparite.
La problema cu contractele de munca va dau un raspuns mai sigur maine sau poimaine. Stiu ceva dar vreau sa fiu sigur :)

aba812001

Post by aba812001 » 06 Feb 2004, 15:41

Codul precizeaza in continutul sau ca o persoana poate avea un contract de munca cu timp normal de lucru si mai multe contracte sau numai unul cu timp partial de lucru. Cel cu norma intreaga este trecut in cartea de munca dar si celelalte contracte partiale sunt considerate ca vechime.

murik

Post by murik » 11 Feb 2004, 15:51

Raspuns punctual:
Nu poti incheia decat un singur contract individual de munca cu norma intreaga, insa ai dreptul de-a incheia - in mod suplimentar - si inca unul sau mai multe contracte de munca cu durata partiala.
Toate contractele de munca trebuiesc a fi inregistrate corespunzator.
De asemenea, toate contractele isi produc efectele aferente in ceea ce priveste drepturile si obligatiile conform Codului Muncii, in ceea ce priveste vechimea si :( in ceea ce priveste impozitarea (inclusiv impozitul pe venit, la sfarsit de an)

Post Reply