Dam consultatii gratuite?

Familiei
Post Reply
Francesca

Dam consultatii gratuite?

Post by Francesca » 11 Jun 2004, 13:37

Se pare ca in ultimul timp avem foarte multi clienti pentru consultatii gratuite. Ce parere aveti despre acest aspect ?

ramonn

Post by ramonn » 12 Jun 2004, 09:26

ummhh , mdea ... dar "spetele" in majoritatea lor sunt atat de generale incat comporta mii de raspunsuri posibile , iar raspunsurile sunt atat de slabe si disputate incat , mai bine iti iei avocat decat sa speri ca din 2-3 posturi te poti "apara singur" in civil ...... dar atata timp cat nu se instituie un soi de cenzura - ce sa-i facem ? - pe criterii calitative , ori macar estetice , ori de pertinenta (de a avea legatura cu cauza) , si sunt permise deschiderea a dute de noi topicuri cu intrebari futile , si floooood efectiv , respectiv intrebari de genu , cum scap de vama , cum fac bilantu fara contabil , ce fac cu clientu cutare ca io nu stiu si in lege ori doctrina nu sa gaseste raspunsu la asemenea taine .... si mai vin si intelepti si cugetatori obiectivi care se "irita" si se simt lezati cand li se pare lor ca nu esti de acord cu ei ... ce sa-i faci , vorba lu motru , "datu cu parerea si aflatu in treaba , ocupatia prinicipala ..." .
mai are rost sa vorbesc de cunoasterea normelor elementare de lingvistica (si nu ma refer la cele din comoditate ori cele de tastare ori "jargonul" de web/chat) ??

justitiaru

Cred ca ati face un lucru minunat.

Post by justitiaru » 16 Jun 2004, 12:32

Cred ca faceti un lucru minunat pentru cetatenii aflati in dificultate juridica si de ce spun asta? pentru ca in aceasta tara exista tot felul de indivizi care fac ceva si se bazeaza pe buzunarul respectivului. :D
Un al doilea punct il constituie saracia care este in Romania si nu putem face nimic decat sa crestem cota de impozitare, pentru cei care nu au si pentru cei care au le scad sau chiar le sterge datoriile, de aceea exista in Romania oameni saraci. :oops:
Eu va multumesc ca faceti asta si respect astfel de oameni care vor sa faca ceva benevol (nu in tot ceea ce face, nu ma intelegeti gresit, faceti jumate pe gratis. :?:

dricaru

Post by dricaru » 06 Jul 2004, 19:31

Francesca...iubire...frumoaso....
Nu mai fi asa de ofensata deoarece nu cred ca din aceasta cauza ti se diminueaza clientela. :twisted: :twisted: :twisted:
Ramonn zice (ca de obicei) bine...Multe raspunsuri si intrebari st nefericite.
Dar unele sunt bune iar oamenii cu probleme juridice cred eu ca pot fi ajutatzi si in acest mod fara a incalca deontologia nu stiu carei profesii..
Nu in ultimul rind, apreciez ca in acest mod, si noi juristii ne putem combate inteligent in argumente si de ce nu..poate sa ne imbogatzim cunostintzele..

conjurnd

Post by conjurnd » 12 Nov 2004, 08:26

asta e , mai trebuie muncit si asa pro bono publico
asta daca nu-ti este foame prea tare[/i][/b]

elis

Post by elis » 12 Nov 2004, 09:22

conjurnd wrote:asta e , mai trebuie muncit si asa pro bono publico
asta daca nu-ti este foame prea tare
Eu cred ca daca ne spunem parerea cu privire la anumite lucruri nu inseamna neparat ca am facut o favoare altcuiva ci mai degraba ca invatam unii de la altii.
Ati vazut ca uneori nu ne punem de acord, fiecare vine cu o alta informatie, cu o alta concluzie si pana la urma toti invatam ceva.
Ca peste tot in viata, daca nu dai informatii nici nu primesti.

norocel

Post by norocel » 12 Nov 2004, 10:15

Ce consultatii conjurnd, ca eu vad ca ne sfatuim intre noi.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 12 Nov 2004, 12:20

Sunt perfect de acord cu Elis.
Si apoi, cei care au impresia ca dau consultatii gratuite respunzand la intrebarile de pe forum sunt liberi sa nu raspunda ca doar nu sunt obligati.
Eu personal nu vad nimic rau in asta. Ba chiar cred ca de multe ori aceste asa zise "consultatii gratuite" imbraca forma unor discutii colegiale, intre profesionisti ai dreptului, din care fiecare are ceva de castigat ca niciodata nu stii cine are o idee mai buna decat a ta si doua capete (macar) fac in orice caz mai mult decat unul.

croc

Post by croc » 12 Nov 2004, 14:26

corect; nici intr-un caz nu se pune problema de consultatii gratuite;

porsche

Post by porsche » 12 Nov 2004, 14:40

De ce nu? Doar suntem o Tara Libera! Cine vrea,poate!Cine poate sa o faca!

Post Reply