Am fost implicat intr-un accident auto intr-o intersectie semaforizata, decizia fiind ca sunt vinovat de neacordare de prioritate in virajul la stinga. Rezultat carnet suspendat 3 luni, amenda 1,5 mil si plata reparatiilor masinii mele din buzunar (n-am CASCO). Ma gindesc sa atac PV din motivele:
1. Am asteptat 1-2 min la stop inainte sa fac stinga. In aceste conditii consider ca masina mea a devenit un vehicul care merge stationeaza si apoi drept (nu vireaza) intr-o intersectie semaforizata circulind perpendicular pe directia masinii care m-a ciocnit (din dreapta)
2. Vecinii mei din stinga si din dreapta au trecut fara probleme inaintea mea, dupa schimbarea culorii semaforului.
3. Lovitura m-a rasucit 180 grade si cu toate acestea nu am mai lovit nici o alta masina (vecinii mei trecusera). Daca eu as fi trecut pe rosu, era imposibil de evitat carambolul chiar in intersectie.
3. Masina care m-a lovit avea viteza f.mare. Dupa ce m-a lovit, a traversat intersectia, a sarit bordura, a intrat pe trotuar, a ruptun stilp de parcare si in final s-a proptit intr-o alta masina parcata pe trotuar !
4. Soferul a recunoscut ca a "fortat" trecerea (pe galben zice el, pe rosu zic eu. Din fericire absolut miraculos nimeni n-a patit nimic !
Pe baza argumentelor de mai sus si fara sa prezint martori oculari, credeti ca instanta mi-ar da dreptate ? Sunt precedente ? Toata argumentatia lor pleaca de la premiza FALSA ca eu am virat stinga, ceea ce nu s-a intimplat in opinia mea...
Multumesc anticipat pt un raspuns rapid, trebuie in citeva zile sa ma hotarasc daca atac PV in instanta sau nu. Si a propos daca da, cum se procedeaza ?
Numai bine,
Cristi
A cistigat cineva contestind un PV al Politiei Rutiere ?