taxa de timbru

inregistrari contabile, taxe si impozite, expertize contabile, evaluari, TVA
Post Reply
corina13

taxa de timbru

Post by corina13 » 11 Mar 2006, 17:28

Va rog sa-mi spuneti care este taxa de timbru care se aplica la valoarea unui apartament? Va multumesc!

bozo

Post by bozo » 12 Mar 2006, 02:07

?!? Informatii prea sumare.

corina13

Post by corina13 » 12 Mar 2006, 19:15

este vorba despre o tranzactie in instanta judecatoreasca

bozo

Post by bozo » 13 Mar 2006, 09:18

Actiunea de partaj se taxeaza undeva in jur de 20 RON. Cu tranzactia se vine la primul termen de judecata, daca partile se inteleg.

corina13

Post by corina13 » 13 Mar 2006, 21:32

In hotararea judecatoreasca scrie: "se aplica taxa de timbru la valoarea apartamentului", valoare declarata in instanta. Nu cred ca este doar 200 RON, din moment ce s-a cerut sa se declare valoarea.

bozo

Post by bozo » 13 Mar 2006, 21:45

Deci sa inteleg ca a fost un prim termen la care instanta ti-a pus in vedere sa precizezi valoarea imobilului de impartit pentru a taxa la valoare?

corina13

Post by corina13 » 14 Mar 2006, 21:27

Da, s-a cerut precizarea valorii apartamentului.
Precizez ca este vorba de un partaj succesoral, urmat de o tranzactie intre partile implicate.

nicuvar

Post by nicuvar » 14 Mar 2006, 21:39

corina13 wrote:Da, s-a cerut precizarea valorii apartamentului.
Precizez ca este vorba de un partaj succesoral, urmat de o tranzactie intre partile implicate.
Valoarea apartamentului se obtine de la primarie. (valoarea de impozitare, dupa care se calculeaza impozitul).

bozo

Post by bozo » 14 Mar 2006, 23:49

Partajul, indiferent de care e, se taxeaza cu o suma fixa, in jur de 20 RON, adica 200 000 lei vechi, nu stiu sigur pt ca acum, de la 1 ian au mai crescut taxele de timbru. Tu plateste taxa asta, daca esti reclamanta, adica tu ai facut cererea de partaj si spune-i instantei ca partajul nu se taxeaza la valoare decat daca se face la notar.

Daca s-a solicitat stabilirea masei succesorale, stabilirea calitatii de mostenitor si cota parte a fiecaruia, atunci se timbreaza separat aceasta cerere, dar taxa este tot in jur de 200000 lei vechi. Am sa ma documentez sa-ti spun sigur.

Insa mare atentie. La eliberarea unei copii legalizate de pe hotararea pe care o vei obtine, va trebui sa platesti aceeasi taxa pe care ai fi platit-o daca se dezbatea succesiunea la notar.

bozo

Post by bozo » 15 Mar 2006, 00:05

Taxa de timbru trebuie sa o stabileasca instanta si sa-ti puna in vedere s-o platesti. In nici un caz nu esti tu obligata sa o calculezi. Tu tebuie sa faci precizarea valorii in scris, pentru ca a dispus instanta, dar daca cumva aduce in discutie timbrajul in plus fata de ce ti-am spus ca trebuie sa platesti, atunci sa-i spui ca Legea 146/1997 nu prevede asa ceva. Daca totusi stabileste o taxa de timbru in sarcina ta, stabilita raportat la valoarea imobilului, poti solicita reexaminarea sau pur si simplu nu platesti, se anuleaza actiunea si faci apel.

Post Reply