Partaj(ciudat)

Familiei
Post Reply
jurist27

Partaj(ciudat)

Post by jurist27 » 08 Oct 2004, 18:54

Divortul s-a pronuntat in 1994. Sotul(parat) a declarat ca renunta la locuinta in favoarea sotiei(reclamanta), declaratie ce a facut parte din dosarul de divort. Nu s-a mai facut partajul deoarece restul de bunuri s-a impartit de comun acord in prezenta a doi martori. In 2003 fosta sotie a introdus o actiune in constatare a proprietarului in baza declaratiei data in dosarul de divort, iar instanta a constata ca ea este unic proprietar, apoi imobilul a fost vandut.Anul acesta fosta sotie a decedat si paratul a chemat cei doi copii ai lui in judecata pentru partajul apartamentului pretinzand ca i se cuvine jumatate, desi in acea declaratie specifica faptul ca renunta la dreptul lui de proprietate. Iar dupa divort nu s-a mai implicat de nici un fel la imbunatatirile, taxele si impozitele apartamentului.
I s-ar putea acorda vreun procent din valoarea imobilului desi a fost vandut de fosta sotie si tot ea a dispus si de banii rezulati din tranzactie?

procurorul

Post by procurorul » 08 Oct 2004, 18:58

Sotul sa isi puna pofta-n cui...vorba noastra romaneasca..
Sub nici o forma nu poate pretide nici macar 100 de lei !

dinubocos

Post by dinubocos » 08 Oct 2004, 19:21

Categoric nu! Putea cere fie partajul in timpul procesului de divort fie ulterior dar cu conditia sa nu fi renuntat in mod expres la bun.

mariuca

Post by mariuca » 09 Oct 2004, 16:17

Sunt de acord cu cei doi de mai sus, ar fi culmea sa mai aiba pretentie la acel imobil la care a renuntat de buna voie, saracun sot so fi gandit ca nu avea "discernamant" in acel moment....... :)

jurist27

Post by jurist27 » 11 Oct 2004, 19:08

Fostul sot chiar a avut indrazneala sa-si dea in judecata proprii copii pentru partea de imobil la care tot el a renuntat, in scris si consemnat in dosarul de divort.
Continuarea spetei este ca paratii au invocat exceptia de lucru judecat, iar avocata reclamantului a precizat ca e proces de partaj si nu actiune in constatare.Obiectul a fost acelasi si la actiunea in constatare si s-a bazat tot pe aceeasi declaratie de renuntare.

jus2001

Post by jus2001 » 11 Oct 2004, 19:36

Eu zic ca acela care si-a dat in judecata copii nu poate fi numit parinte. Cat despre sansele lui: sunt mai mari la 6/49.

jurist27

Post by jurist27 » 26 Oct 2004, 19:42

Revin cu noutati la speta supusa discutiei. Avocata reclamantului(fost Sot) nu se prezinta is de la parati judecatorul solicita probatiuni. Procesul continua desi actele din dosar sunt clare.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 27 Oct 2004, 13:36

E normal ca procesul sa continue. Judecatorul este legat de cererea de chemare in judecata si mai este si obligat sa dea posibilitatea partilor sa propuna toate probele de care inteleg ele sa se foloseasca. Dupa ce va fi administrat probatoriul judecatorul va da o solutie, probabil in favoarea paratilor daca actele de la dosar sunt asa de clare.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests