ref. art.96-97 Cod proc Penala
ref. art.96-97 Cod proc Penala
in baza art. 96-97 cod proc penala, organul de cercetare solicita o nota de constatare intocmita de Curtea de Conturi la o societate. Cui trebuie sa i se adreseze pentru solicitarea acestui document: societatii in cauza....sau curtii de Conturi care a intocmit nota de constatare?
teoretic, daca inscrisul este la tine, tu esti obligata sa il pui la dispozitia organelor de cercetare penala.Diana77 wrote:organul de cercetare nu a procedat asa. care e baza legala prin care as putea sa refuz sa pun la dispozitia acestora nota de constatare?... sau mai bine zis... cum sa le zic "legal" sa ceara asta Curtii de Conturi?
totusi, dupa parerea mea, modul de actiune al politistilor este gresit din start...din cite imi aduc eu aminte, art. 96 si 97 C.proc. pen se refera la ridicarea silita de obieste si inscrisuri care ar putea servi ca proba in procesul penal. ar putea veni personal sa ridice inscrisul respectiv de la tine, nu sa asteptesa mergi tu sa il pui la dispozitia lor. si, asa cum ai spus si tu, ar fi mult mai eficient ca acest document sa fie solcitat direct institutiei emitente, respectiv curtii de conturi.
nu stiu daca ai cum sa la spui "legal" sa mearga direct la sursa, dar n-ar strica sa le invoci citeva principii de logica....
prin expresia "sa pun la dispozitia lor" nu am vrut sa exprim actiunea prin care ma si deplasam sa le duc inscrisul.... ei vin sa ridice inscrisul dupa ce ii anunt eu ca am facut hartia prin care il inaintez...
si oricum nu asta ar fi fost problema ... ideea e ca nu vreau sa le dau nota de constatare pentru ca nu consider ca este corect sa dai un act pe care nu l-ai intocmit tu... mi se pare normal sa-i trimit la emitentul actului ....
si oricum nu asta ar fi fost problema ... ideea e ca nu vreau sa le dau nota de constatare pentru ca nu consider ca este corect sa dai un act pe care nu l-ai intocmit tu... mi se pare normal sa-i trimit la emitentul actului ....