Kasolvenzia Cosmorom Orange Connex sfaturi utile

Vesti de interes.
Post Reply
insolit

Post by insolit » 05 Feb 2006, 19:03

Gavril, ce avem aici, la Dorae:
"142 debit principal
149 penalizari"
Mie mi-ar fi rusine sa spun ca penalitatile nu pot depasi debitul principal.
Un motiv in plus, dragi forumisti, sa nu credeti ce a spus acest om atat de dezinteresat
Dorae, te rog sa faci un efort sa postezi aici textul din contractul pe care tu l-ai semnat referitor la taxa de reziliere, pt a-ti raspunde

gavril

Post by gavril » 05 Feb 2006, 19:59

Dorae .. taxa de reziliere este o taxa in valoare de 200 $ + TVA pe care tu trebuie s-o suporti .. in conditiile in care nu ai ramas abonat la o companie de telefonie mobila .. o perioada minima obligatorie prevazuta in contractul incheiat ( de obicei aceasta perioada este de minim 1 an... mai nou pe la connex sunt si perioade minime obligatorii de 2 ani . .. timp in care trebuie sa ramai abonat in retea).

Insolit .. nu mai ma denigra. Stai in banca ta .. si ajuta-i tu .. daca stii si poti . .. Daca nu. Taci !

gavril

Post by gavril » 05 Feb 2006, 20:07

Taxa aceea este prevazuta in contract .. si valoarea ei poate fi diferita in functie de funizorul de servicii de telefonie mobila. Daca vrei iti voi spune si cam ce rol are ea .. dar nu este cazul acum .. caci tu ai vrut sa stii decat ce reprezinta.

Insolit:
"142 debit principal
149 penalizari"
insolit .. daca Dorae specifica si creditorul ( CNX, Orange etc) ii raspundeam mult mai sigur. Dar pot face niste presupuneri.
- ori creanta este destul de noua .. iar in contract de stipuleaza ca valoarea penalitatilor poate depasi valoatrea facturii .
- ori .. in contract NU se stipuleaza ca valoarea penalitatilor poate depasi valoatrea facturii .. iar in acest caz .. dupa cele 100 zile ( cu 1% / zi penalizari) in care penalitatile au egalat valoarea facturii .. s-a aplicat dobanda legala ( cea contractuala nu isi mai produce efectul .. dupa 100 zile).

Au inceput sa se invarta rotitele in capsorul tau ?

fuji

Post by fuji » 05 Feb 2006, 23:27

Gavril wrote: Nu am citit mesajul tau anterior .. si am sa ma leg de acest ultim mesaj. Am inteles ca creanta Orange impotriva ta a fost cesionata de Kasolvenzia. Asta insemana ca banii nu-i mai datorezi catre Orange .. ci catre K. De obicei .. judecatorii considera suficient .. pt. a-ti fi opozabila creanta ... ca K. s-o inscrie in Arhiva electronica de garantii reale mobiliare. Si K. te asigur ca a facut asta. Probabil in notificarea trimisa de ei .. iti spune si nr. de inscriere .. si te instiinteaza de cesiunea realizata.
In ceea ce ma priveste, am totusi niste mici nelamuriri vis a vis de inregistrarea cesiunii de creanta la Arhiva.

Extras din titlul VI al L 99/1999

ART. 2
De asemenea, sunt supuse prevederilor prezentului titlu, in ceea ce priveste ordinea de prioritate, publicitatea si executarea, urmatoarele acte juridice:
a) toate cesiunile drepturilor de creanta;

ART. 85
(1) Cand bunul afectat garantiei, constand intr-o creanta baneasca, este cesionat, cesionarul trebuie sa notifice cesiunea, in scris, debitorului cedat. Notificarea se poate face fie prin act sub semnatura privata, fie prin intermediul instantei sau printr-un act autentificat de notarul public. Notificarea trebuie sa faca mentiune despre creanta cedata, suma de plata, numele sau, modul si locul platii.
(2) Din momentul in care debitorul primeste notificarea, acesta se poate elibera de obligatie numai prin efectuarea platii catre cesionar in modul indicat in notificare.
(3) Cu toate acestea, daca debitorul cere ca cesionarul sa prezinte dovada cesiunii, iar acesta nu o face in termen de 15 zile de la data cererii, debitorul poate sa continue efectuarea platilor catre cedent.
(4) Dovada cesiunii se poate face prin copia certificata de pe contractul de cesiune sau de pe contractul de garantie ori prin copia de pe inregistrarea cesiunii la arhiva.

Eu inteleg putin mai altfel chestia asta cu opozabilitatea cesiunii de creanta facute prin inscrierea la arhiva. Conform art.1 din Titlul VI ART. 1 " Prezentul titlu reglementeaza regimul juridic al garantiilor reale mobiliare, destinate sa asigure indeplinirea unei obligatii civile sau comerciale nascute din orice contract incheiat intre persoane fizice sau juridice."
In masura in care cineva imi demonstreaza ca cesiunea de creanta a fost efectuata in garantarea a ceva... poate ca inteleg cum sta chestiunea.

Daca nu, eu zic ca se aplica in continuare prevederileart.1393 C.civ in care se povesteste despre notificarea debitorului despre cesiunea efectuata

insolit

Post by insolit » 06 Feb 2006, 00:04

e ultima oara cand mai postez la acest subiect.
Gavril, incepi sa ma plictisesti cu toate aiurelile tale, ba, ca nu sunt penalitati ce depasesc debitul, ba ca sunt, ba ca sunt contracte confidentiale
Aici vad ca sunt mari maestri, prea mult ocupati cu (pseudo)etica si prea putin dispusi sa rezolve o problema.
...si un exemplu de motivare copiata cu nerusinare de la adresa de mai sus

In ceea ce priveste cererea creditoarei pentru obligarea debitorului la plata penalitatilor de intarziere, instanta apreciaza ca aceasta este neintemeiata urmand sa o respinga pentru urmatoarele considerente:
Intr-adevar, un principiu de baza in materia contracterlor il reprezinta principiul autonomiei de vointa, principiu consacrat indirect in dispozitiile art. 969 alin. 1 Cod Civil conform carora nnconventiile legal facute au putere de lege intre partile contractante" si care conduce la ideea ca orice contract, intrucat este rezultatul vointei partilor este just si legitim. Dar aceasta idee luata ca temei pentru justificarea contractului este deseori contrazisa de modalitatile sociale care au dus la o infrangere a principiului autonomiei de vointa.
Astfel, in cauza nu este vorba de un contract traditional care presupune inainte de semnare tratative amanuntite intre parti, ci de un contract tip, de adeziune in care creditorul a prevazut un ansamblu de clauze printre care si cea privind penalitatile de 1% pe zi de intarziere (art. 6) pe care debitorul nu le-a putut modifica ci a avut doar optiunea de a le accepta sau nu. Acest tip de contract desi accentueaza celeritatea circuitului economic duce implicit la o infrangere a principiului autonomiei de vointa.
Pe de alta parte, instanta a avut in vedere perioada foarte mare de 623 zile pentru care s-au calculat penalitati, ajungandu-se astfel la o valoare disproportionata a penalitatilor in raport cu debitul principal, si anume 14.xxx.xxx lei fatza de 2.7xx.xxx lei. Desi se constata culpa debitorului care nu si-a achitat datoria, instanta retine si culpa creditoarei care avea posibilitatea sa-si recupereze contravaloarea serviciilor furnizate prin introducerea actiunii la o data apropiata de cea la care debitul a devenit scadent.
Totodata aceste penalitati au fost prevazute in contractul incheiat intre parti ca o modalitate de constrangere a debitorului sa plateasca fara ca aceasta prevedere sa se transforme intr-o modalitate de imbogatire a creditoarei.
Insusi legiuitorul a avut in vedere aceste aspecte si prin adoptarea legii nr. 469/2002, care a interzis expres ca penalitatile sa depaseasca cuantumul debitului. Potrivit articolului 4 din aceasta lege, penalitatile stabilite prin contractul partilor nu pot depasi debitul la care se aplica

Dovada ca in general se mai si gandeste, nu doar se face parada de fitze de recuperator, ce nu mai are puterea sa vada si altfel lucrurile

gavril

Post by gavril » 06 Feb 2006, 07:03

Fuji wrote:In masura in care cineva imi demonstreaza ca cesiunea de creanta a fost efectuata in garantarea a ceva... poate ca inteleg cum sta chestiunea.
tu esti indusa in eroare de terminologie ... si iti fuge mintea la garantii ( fidejusiune, gaj, ipoteca etc.) insa aici nu e vorba de garantarea unei datorii .. ci vorbim despre garantarea opozabilitatii creantei fata de tertii cesiunii ( iar la teoria ganerala a obligatiilor ai invatat ca tertii in cazul cesiunii sunt : debitorul cedat, cesionarii ulteriori ai aceleiasi creante, creditorii cedentului). Aceasta Arhiva electronica este un fel de inscriere in CF (pt. opozabilitatea fata de terti - dar aveam alti terti fata de cesiune) pt. imobile.

Nu mai am timp sa vad ce a scris si insolit .. insa am citit primele randuri .. si vad ca-l plictisesc. :? Am sa-i raspund diseara.

fuji

Post by fuji » 06 Feb 2006, 11:07

:-D :-D :-D
Multumesc Gavrile pt. explicatii.
Se pare ca vorbim despre acelasi lucru dar, pe alta limba.
Nu intamplator am dat un extras din Titlul VI al L 99/1999
Cand bunul afectat garantiei, constand intr-o creanta baneasca, este cesionat....
De ex. daca A il imprumuta pe B iar B garanteaza rambursarea imprumutului prin cesionarea catre A a creantei pe care B o are fata de C, sunt aplicabile dispozitiile art.85 din Titlul VI al L 99/1999

Dar daca B cesioneaza lui A creanta pe care o are impotriva lui C ca o modalitate de transmitere a obligatiilor, pur si simplu, cu titlu oneros sau gratuit , sunt aplicabile disp.art.1391 si urm. C.civ.

Mai mult, daca citesti art.105 din Titlul VI al L 99/1999, o sa observi ca disp. codului civil referitoare la cesiunea de creanta , nu sunt abrogate.
Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare asigura publicitatea si opozabilitatea fata de terti a garantiilor reale mobiliare si nu a creantelor. Cu o sg. exceptie, prevazuta la art.98- Creditorii privilegiati, inclusiv statul si unitatile administrativ-teritoriale, pentru creantele provenite din impozite, taxe, amenzi si din alte sume ce reprezinta venituri publice, pot avea prioritate fata de un creditor cu garantie reala, numai daca si-au inscris creanta la arhiva sau, dupa caz, in documentele de publicitate imobiliara, inaintea inscrierii unei astfel de garantii de catre creditorul garantat. Deci, din moment ce creantele nu se inregistreaza la arhiva, nici cesiunea de creanta (atat timp cat nu priveste un bun afectat garantiei, constand intr-o creanta baneasca) nu este supusa prevederilor Titlului VI al L 99/1999. O atare cesiune se notifica debitorului potrivit art.1393 C.civ.Ori debitorul accepta cesiunea printr-un act autentic.

Ce zici Gavrile ????? :grin: Judecatorii aia despre care tu vorbesti, nu prea au inteles fenomenul....Mi-ar face candva placere sa le explic :mrgreen:

jordan76

Post by jordan76 » 06 Feb 2006, 14:45

Gavril wrote:
jordan76 wrote:Atunci zi-mi tu ce sa fac...daca cumva ai citit post-ul meu mai lung in care imi expuneam problema.
Le-am scris celor de la Orange(recomandata) ca vreau sa le platesc si sa imi trimita copie dupa facturi-ceea ce nu au facut desi se obligau prin contract.De asemenea se obligau sa ma notifice daca cesioneaza creanta-n-au facut-o.Scrisorile trimise de k... (nerecomandate)-le consider ca neavand nici o valoare in acest context .Asa ca nu vad nici un motiv pt care as vorbi cu K....De ce as face-o?
Mai bine astept sa ma dea in judecata si eu imi demonstrez buna credinta.
Asa ca-daca tu zici ca multi dinte debitorii cu care ai vorbit erau niste nesimtiti si mincinosi-uite ca mai sunt si unii altfel.Care la randul lor considera ca recuperatorii sunt niste mincinosi(invoca unele legi si uita de altele) si nesimtiti(cer penalitati de 10 ori suma datorata) .Ori aroganti ca operatorii de telefonie.
Astep sa ma sfatuiesti cum sa rezolv toata tarasenia.

Nu este etic .. din partea mea .. sa - ti dau sfaturi impotriva Kasolvenzia .. insa am sa fac cateva observatii.

Nu am citit mesajul tau anterior .. si am sa ma leg de acest ultim mesaj. Am inteles ca creanta Orange impotriva ta a fost cesionata de Kasolvenzia. Asta insemana ca banii nu-i mai datorezi catre Orange .. ci catre K. De obicei .. judecatorii considera suficient .. pt. a-ti fi opozabila creanta ... ca K. s-o inscrie in Arhiva electronica de garantii reale mobiliare. Si K. te asigur ca a facut asta. Probabil in notificarea trimisa de ei .. iti spune si nr. de inscriere .. si te instiinteaza de cesiunea realizata.
Acum .. Orange e o companie serioasa .. si sunt sigur ca facturile au fost trimise. Ca n-au ajuns la tine .. e posibil sa fie o problema cu posta ... sau vecinii iti umbla prin cutia postala etc. Valoarea creante fara penalizatile actualizate .. o puteai/poti afla oricand printr-un simplu telefon .. sau sms.

Acum .. eu te sfatuiesc sa nu astepti sa te dea in judecata ( si crede-ma .. ca e e o probabilitate de 90 % sa te dea) .. ca sa-ti demostrezi buna-credinta. Caci e destul de greu .. sa faci asta din moment ce tu ai folosit niste servicii .. si stiai ca din acel moment ... datorai o plata. Plus ca imi vine greu a crede .. ca din moment ce nu ti-ai platit o factura .. nu a mai venit alta factura .. pe luna ulterioara cu valoarea cumulkata pe cele 2 luni. E greu a crede asta.

Acum .. referitor la suma aia a penalitatilor .. de 10 ori mai mari decat factura .. e total neadevarat. La Orange .. totalul penalitatilor contractuale .. nu poate depasi valoarea facturii. Asta e politica lor. Asta inseamna ca .. dupa 100 de zile ... penalitatile acelea de 1%/zi nu-si mai produc efectul, insa se aplica dobanda legala ... care este pt. orice suma datorata .. procentul acesteia fiind mai mic. Mult mai mic. Probabil ca .. daca factura a avut o valoare de vreo 2 -3 milioane .. acum ai total de plata vreo 5 - 8 milioane. Ceea ce nu e asa mult .. pe cat crezi.

In privinta faptului ca colectorii ( nu recuperatorii) sunt :
- nesimtiti - te asigur ca ni se repeta tot timpul sa ne purtam cu profesionalism ... sa nu jignim .. sa nu raspundem la cuvinte injurioase .. in acelasi mod .. sau sa folosim cuvinte triviale. Daca cineva a facut lucrul asta .. inseamna ca nu a respectat regulile impuse de companie.

- aroganti - e posibil .. dar ni se spune sa nu fim asa. Daca cineva adopta o astfel de pozitie .. e nasol .. caci da dovada de lipsa de profesionalism.

- mincinosi - omule ! oamenii aia nu iti cer mai mult decat e prevazut in contract sau cat prevede legea. De obicei sunt destul de bine informati .. si nu au voie sa inventeze norme juridice imaginare. Tu ai semnat un contract .. si din momentul acela ti-ai asumat niste obligatii. De asemenea ai fost de acord cu clauzele de acolo.

Ok. Hai ca te-am cicalit destul. Stiu ca am fost mai aspru .. dar ..

Ca o posibila rezolvare .. eu iti propun sa discuti cu oamenii care se ocupa de cazul tau. Daca nu ai bani sa platesti imediat .. spune-le/explica asta. Incearca sa faci plati partiale .. in limita posibilitatilor tale financiare ... incearca sa obtii amanari .. pana la salariu. De obicei .. ei inteleg asta .. si iti mai acorda timp. Sper ca totusi creanta nu este veche.

DaCA vrei instanta ... atunci .. e f. posibil ca asta sa se intample.

Sper sa gasesti o rezolvare. Succes !
Pe mine m-ati pierdut pe drum....cu terminologia.Desi credeam ca imi place dreptul si ma gandeam sa ma indrept odata si odata spre stiinta asta,cred ca o sa renunt si sa raman la ceea ce am absolvit pana acum -Stiintele Economice.Asa ca scuzati daca ceea ce scriu eu (scurt si cu alt limbaj),contrasteaza cu vastele voastre pledoarii.
Deoarece ultimele mele post-uri au fost cele care au incins spiritele,ma vad dator in a reveni cu cateva precizari .Pt gavril.
daca tot zici ca nu ai citit ce am scris o sa reiau pe scurt.
valoarea facturilor e de 80 RON adica 2 abonamente de 11 USD la care nu s-au efectuat convorbiri deloc.le-am cerut telefonic celor de la Orange denuntarea contractului in 2003(2 ani vechime)si au zis ca e OK.Am plecat din tara in State pt 2 ani convins ca nu am datorii la ei.dupa 2 ani jumate(nov 2005)-scrisoare de la K... (nerecomandata)ca am penalitati 700 RON.In Dec 2005 scrisoare de la mine catre Orange.
Acum -tu zici ca am semnat un contract si tb sa-l respect-de acord .dar de ce nu il respecta si orange trimitandu-mi notificari asupra cesiunii si copii dupa facturi(la cerere)?Din ce au scris si ceilalti legat de notificari(desi n-am inteles aproape nimic-novatiune,opozabilitate,etc,etc)imi pari incoltit Gavrile.
Mincinosi-da!!Imediat dupa ce am primit scrisoarea de la voi si inainte de a ma documenta,v-am sunat si i-am explicat unei angajate problema.am rugat-o de asemenea sa imi explice de ce sunt penalitatile asa mari.mi-a zis,citez"exista legea penalitatilor si contractul care prevede 0.5 % pe zi asa ca e legal".Cum numesti tu asta?Nu minciuna?
Nu se pune problema banilor .Totul se rezuma la principii .Si la sistemul existent.
Nu poti sa nu te revolti cand se intampla asa ceva.
Apropo-scrisorile K... imi aduc aminte de mail-urile nigeriene ce circulau cu ceva timp in urma si care iti cereau sa depui bani intr-un anumit cont-si ramaneai fara ei...
A-citeam intr-un ziar local la rubrica"Sfaturi juridice" de o tanti care a cumparat o creanta de la cineva si cand s-a dus cu ea in instanta judecatorul nu i-a acceptat-o.De ce?Uitase sa notifice debitorul.

jordan76

Post by jordan76 » 06 Feb 2006, 14:46

Gavril wrote:
jordan76 wrote:Atunci zi-mi tu ce sa fac...daca cumva ai citit post-ul meu mai lung in care imi expuneam problema.
Le-am scris celor de la Orange(recomandata) ca vreau sa le platesc si sa imi trimita copie dupa facturi-ceea ce nu au facut desi se obligau prin contract.De asemenea se obligau sa ma notifice daca cesioneaza creanta-n-au facut-o.Scrisorile trimise de k... (nerecomandate)-le consider ca neavand nici o valoare in acest context .Asa ca nu vad nici un motiv pt care as vorbi cu K....De ce as face-o?
Mai bine astept sa ma dea in judecata si eu imi demonstrez buna credinta.
Asa ca-daca tu zici ca multi dinte debitorii cu care ai vorbit erau niste nesimtiti si mincinosi-uite ca mai sunt si unii altfel.Care la randul lor considera ca recuperatorii sunt niste mincinosi(invoca unele legi si uita de altele) si nesimtiti(cer penalitati de 10 ori suma datorata) .Ori aroganti ca operatorii de telefonie.
Astep sa ma sfatuiesti cum sa rezolv toata tarasenia.

Nu este etic .. din partea mea .. sa - ti dau sfaturi impotriva Kasolvenzia .. insa am sa fac cateva observatii.

Nu am citit mesajul tau anterior .. si am sa ma leg de acest ultim mesaj. Am inteles ca creanta Orange impotriva ta a fost cesionata de Kasolvenzia. Asta insemana ca banii nu-i mai datorezi catre Orange .. ci catre K. De obicei .. judecatorii considera suficient .. pt. a-ti fi opozabila creanta ... ca K. s-o inscrie in Arhiva electronica de garantii reale mobiliare. Si K. te asigur ca a facut asta. Probabil in notificarea trimisa de ei .. iti spune si nr. de inscriere .. si te instiinteaza de cesiunea realizata.
Acum .. Orange e o companie serioasa .. si sunt sigur ca facturile au fost trimise. Ca n-au ajuns la tine .. e posibil sa fie o problema cu posta ... sau vecinii iti umbla prin cutia postala etc. Valoarea creante fara penalizatile actualizate .. o puteai/poti afla oricand printr-un simplu telefon .. sau sms.

Acum .. eu te sfatuiesc sa nu astepti sa te dea in judecata ( si crede-ma .. ca e e o probabilitate de 90 % sa te dea) .. ca sa-ti demostrezi buna-credinta. Caci e destul de greu .. sa faci asta din moment ce tu ai folosit niste servicii .. si stiai ca din acel moment ... datorai o plata. Plus ca imi vine greu a crede .. ca din moment ce nu ti-ai platit o factura .. nu a mai venit alta factura .. pe luna ulterioara cu valoarea cumulkata pe cele 2 luni. E greu a crede asta.

Acum .. referitor la suma aia a penalitatilor .. de 10 ori mai mari decat factura .. e total neadevarat. La Orange .. totalul penalitatilor contractuale .. nu poate depasi valoarea facturii. Asta e politica lor. Asta inseamna ca .. dupa 100 de zile ... penalitatile acelea de 1%/zi nu-si mai produc efectul, insa se aplica dobanda legala ... care este pt. orice suma datorata .. procentul acesteia fiind mai mic. Mult mai mic. Probabil ca .. daca factura a avut o valoare de vreo 2 -3 milioane .. acum ai total de plata vreo 5 - 8 milioane. Ceea ce nu e asa mult .. pe cat crezi.

In privinta faptului ca colectorii ( nu recuperatorii) sunt :
- nesimtiti - te asigur ca ni se repeta tot timpul sa ne purtam cu profesionalism ... sa nu jignim .. sa nu raspundem la cuvinte injurioase .. in acelasi mod .. sau sa folosim cuvinte triviale. Daca cineva a facut lucrul asta .. inseamna ca nu a respectat regulile impuse de companie.

- aroganti - e posibil .. dar ni se spune sa nu fim asa. Daca cineva adopta o astfel de pozitie .. e nasol .. caci da dovada de lipsa de profesionalism.

- mincinosi - omule ! oamenii aia nu iti cer mai mult decat e prevazut in contract sau cat prevede legea. De obicei sunt destul de bine informati .. si nu au voie sa inventeze norme juridice imaginare. Tu ai semnat un contract .. si din momentul acela ti-ai asumat niste obligatii. De asemenea ai fost de acord cu clauzele de acolo.

Ok. Hai ca te-am cicalit destul. Stiu ca am fost mai aspru .. dar ..

Ca o posibila rezolvare .. eu iti propun sa discuti cu oamenii care se ocupa de cazul tau. Daca nu ai bani sa platesti imediat .. spune-le/explica asta. Incearca sa faci plati partiale .. in limita posibilitatilor tale financiare ... incearca sa obtii amanari .. pana la salariu. De obicei .. ei inteleg asta .. si iti mai acorda timp. Sper ca totusi creanta nu este veche.

DaCA vrei instanta ... atunci .. e f. posibil ca asta sa se intample.

Sper sa gasesti o rezolvare. Succes !
Pe mine m-ati pierdut pe drum....cu terminologia.Desi credeam ca imi place dreptul si ma gandeam sa ma indrept odata si odata spre stiinta asta,cred ca o sa renunt si sa raman la ceea ce am absolvit pana acum -Stiintele Economice.Asa ca scuzati daca ceea ce scriu eu (scurt si cu alt limbaj),contrasteaza cu vastele voastre pledoarii.
Deoarece ultimele mele post-uri au fost cele care au incins spiritele,ma vad dator in a reveni cu cateva precizari .Pt gavril.
daca tot zici ca nu ai citit ce am scris o sa reiau pe scurt.
valoarea facturilor e de 80 RON adica 2 abonamente de 11 USD la care nu s-au efectuat convorbiri deloc.le-am cerut telefonic celor de la Orange denuntarea contractului in 2003(2 ani vechime)si au zis ca e OK.Am plecat din tara in State pt 2 ani convins ca nu am datorii la ei.dupa 2 ani jumate(nov 2005)-scrisoare de la K... (nerecomandata)ca am penalitati 700 RON.In Dec 2005 scrisoare de la mine catre Orange.
Acum -tu zici ca am semnat un contract si tb sa-l respect-de acord .dar de ce nu il respecta si orange trimitandu-mi notificari asupra cesiunii si copii dupa facturi(la cerere)?Din ce au scris si ceilalti legat de notificari(desi n-am inteles aproape nimic-novatiune,opozabilitate,etc,etc)imi pari incoltit Gavrile.
Mincinosi-da!!Imediat dupa ce am primit scrisoarea de la voi si inainte de a ma documenta,v-am sunat si i-am explicat unei angajate problema.am rugat-o de asemenea sa imi explice de ce sunt penalitatile asa mari.mi-a zis,citez"exista legea penalitatilor si contractul care prevede 0.5 % pe zi asa ca e legal".Cum numesti tu asta?Nu minciuna?
Nu se pune problema banilor .Totul se rezuma la principii .Si la sistemul existent.
Nu poti sa nu te revolti cand se intampla asa ceva.
Apropo-scrisorile K... imi aduc aminte de mail-urile nigeriene ce circulau cu ceva timp in urma si care iti cereau sa depui bani intr-un anumit cont-si ramaneai fara ei...
A-citeam intr-un ziar local la rubrica"Sfaturi juridice" de o tanti care a cumparat o creanta de la cineva si cand s-a dus cu ea in instanta judecatorul nu i-a acceptat-o.De ce?Uitase sa notifice debitorul.

tristan

Post by tristan » 06 Feb 2006, 15:57

Gavril wrote:Taxa aceea este prevazuta in contract .. si valoarea ei poate fi diferita in functie de funizorul de servicii de telefonie mobila. Daca vrei iti voi spune si cam ce rol are ea .. dar nu este cazul acum .. caci tu ai vrut sa stii decat ce reprezinta.

Insolit:
"142 debit principal
149 penalizari"
insolit .. daca Dorae specifica si creditorul ( CNX, Orange etc) ii raspundeam mult mai sigur. Dar pot face niste presupuneri.
- ori creanta este destul de noua .. iar in contract de stipuleaza ca valoarea penalitatilor poate depasi valoatrea facturii .
- ori .. in contract NU se stipuleaza ca valoarea penalitatilor poate depasi valoatrea facturii .. iar in acest caz .. dupa cele 100 zile ( cu 1% / zi penalizari) in care penalitatile au egalat valoarea facturii .. s-a aplicat dobanda legala ( cea contractuala nu isi mai produce efectul .. dupa 100 zile).

Au inceput sa se invarta rotitele in capsorul tau ?
deci dupa ce ai cerut penalitatile de intirziere tu incepi sa calculezi dobinda legala de la concurenta cuantumului penalitatilor cu debitul? Pai dac ii scrii aluia in contract ca datoreaza penalitati, ii iei penalitati. Tu il duci la sapa de lemn si cu dobinda legala. Da-mi si mie textul de act norm, unde scrie ca dupa penalitati poti cere si dobinda legala. Eu sincer nu l-am gasit!

gavril

Post by gavril » 10 Feb 2006, 02:34

fujico pe mine m-ai bagat in ceata cu legea aia .. dar mai ales cu explicatia data de tine. Pe cuvant ca sunt in ceata ! Mai explica-mi inca o data cu alte cuvinte .. Te rog ..

Jordane .. tu minti undeva pt. ca in contractul Orange nu sunt prevazute penalitati de 0,5%/zi ... ci de 1%. Daca ai terminat Stiinte Economice inseamna ca ai ceva cunostinte de drept .. si ai citit si tu contractul in care se precizeaza ca in cazul rezilierii e necesara o cerere scrisa trimisa prin scrisoare recomandata catre Orange. Ca in practica se mai face si si prin tel .. e partea a 2-a. Ideea e ca din momentul in care ceri rezilierera prin tel . mai iti vin 2 facturi : una pe luna in curs si una pe luna viitoare ( tinandu-se cont ca contractul se va rezilia peste 30 de zile de la data la care tu ai anuntat ca renunti la abon. ). De asemenea e posibil ca tu sa nu fi avut 1 an in retea si operatorul care ti-a preluat cererea sa fi inteles ca tu ceri ca contr. sa fie reziliat la implinirea termenului obligatoriu de 1 an. Tu chiar crezi ca o companie multinationala ca Orange vine abuziv sa-ti ceara plata pe 2 abon ? Crezi ca se preteaza ei la asa ceva ?

Oricum Jordane .. eu nu sunt pe departamentul de tel mobila sau fixa. Deci .. fi sigur ca nu vb. cu mine la tel.

Tristane .. foarte buna observatie ai facut. Aceeasi intrebare am pus-o si eu .. imediat ce am auzit acest lucru referitor la dobanda legala. Raspunsul la intrebarea ta nu am sa ti-l spun acum.
Da-mi voie sa te intreb si eu ceva : spune-mi si mie textul de lege unde scrie ca dupa ce penalitatile contractuale nu-si mai fac efectul datorita legii ( si nu clauzelor contractuale) e interzis a se aplica dobanda legala pt. intarzieri ?

jordan76

Post by jordan76 » 10 Feb 2006, 14:54

Gavril wrote:fujico pe mine m-ai bagat in ceata cu legea aia .. dar mai ales cu explicatia data de tine. Pe cuvant ca sunt in ceata ! Mai explica-mi inca o data cu alte cuvinte .. Te rog ..

Jordane .. tu minti undeva pt. ca in contractul Orange nu sunt prevazute penalitati de 0,5%/zi ... ci de 1%. Daca ai terminat Stiinte Economice inseamna ca ai ceva cunostinte de drept .. si ai citit si tu contractul in care se precizeaza ca in cazul rezilierii e necesara o cerere scrisa trimisa prin scrisoare recomandata catre Orange. Ca in practica se mai face si si prin tel .. e partea a 2-a. Ideea e ca din momentul in care ceri rezilierera prin tel . mai iti vin 2 facturi : una pe luna in curs si una pe luna viitoare ( tinandu-se cont ca contractul se va rezilia peste 30 de zile de la data la care tu ai anuntat ca renunti la abon. ). De asemenea e posibil ca tu sa nu fi avut 1 an in retea si operatorul care ti-a preluat cererea sa fi inteles ca tu ceri ca contr. sa fie reziliat la implinirea termenului obligatoriu de 1 an. Tu chiar crezi ca o companie multinationala ca Orange vine abuziv sa-ti ceara plata pe 2 abon ? Crezi ca se preteaza ei la asa ceva ?

Oricum Jordane .. eu nu sunt pe departamentul de tel mobila sau fixa. Deci .. fi sigur ca nu vb. cu mine la tel.

Tristane .. foarte buna observatie ai facut. Aceeasi intrebare am pus-o si eu .. imediat ce am auzit acest lucru referitor la dobanda legala. Raspunsul la intrebarea ta nu am sa ti-l spun acum.
Da-mi voie sa te intreb si eu ceva : spune-mi si mie textul de lege unde scrie ca dupa ce penalitatile contractuale nu-si mai fac efectul datorita legii ( si nu clauzelor contractuale) e interzis a se aplica dobanda legala pt. intarzieri ?
Ai dreptate intr/o singura privinta :penalitatile sunt de 1% pe zi .Si nu am scris 0.5 % ca sa induc in eroare(procentul e stiut de cateva milioane de romani inclusiv de tine) ci pur si simplu am citit atatea pe forum despre procente la diferite firme de telefonie incat in acel moment m/am incurcat.
Da,cererea trimisa Orange pt rezilierea contractului era obligatorie/stiu ca am gresit in aceasta privinta si tocmai de aceea m/am oferit sa platesc.
Vechime la Orange am avut aproape 2 ani ,am platit toate facturile la timp ,unele dintre ele trecand de 2 mil.
Nu am inteles de nici un fel explicatia ta la sit>de ce au venit 2 facturi.
Daca a venit prima(presupun,pt ca nu am vazut/o)cu suma x reprez numai abonamentul ,ea in 15 zile tb platita(cfm contract) altfel ti se taie tel.Cele 15 zile expira inaintea datei la care se emite urmatoarea.asa ca in caz de neplata ,de ce se mai emite alta factura+Scuze,am probl cu punctuatia la tastatura.
Nu am nici un interes sa mint pe forum.Incerc sa lamuresc o problema solicitand rasp de la specialisti si nu as obtine nici un rezultat daca as porni de la date eronate.

tristan

Post by tristan » 13 Feb 2006, 17:36

Gavril wrote:fujico pe mine m-ai bagat in ceata cu legea aia .. dar mai ales cu explicatia data de tine. Pe cuvant ca sunt in ceata ! Mai explica-mi inca o data cu alte cuvinte .. Te rog ..

iti raspund asa
1 contractul este legea partilor

SAM24

Kasolvenzia, Cosmorom, Orange

Post by SAM24 » 13 Feb 2006, 19:00

Cei de la Orange te pot gasi si daca esti pe cartela si te pot urmari dacaai avut anterior datorii la abonament

wittmann

Post by wittmann » 13 Feb 2006, 20:05

Tristan, te halesc! Asta a fost primul meu avatar! :grin:

Post Reply