In ce conditii se poate divorta?
In ce conditii se poate divorta?
Cazul meu este urmatorul:
Sint casatorit de 18 ani si am o fetita de 17 ani la care platesc o pensie alimentara de 200eurosi nu mai locuesc cu familia de 4 ani locuind in Spania.
Intrebarea este urmatoarea:
in ce conditii pot divorta fara sa ma prezint in Romania si daca ar fi mai bine sa astept ca fata sa devina majora usurindu-mi astfel cred obtinerea divortului.
Multumesc anticipat.
PS. Am mai avut o intentie de divort nereusita nefiind sotia de acord cu divortul,acum patru ani .
Sint casatorit de 18 ani si am o fetita de 17 ani la care platesc o pensie alimentara de 200eurosi nu mai locuesc cu familia de 4 ani locuind in Spania.
Intrebarea este urmatoarea:
in ce conditii pot divorta fara sa ma prezint in Romania si daca ar fi mai bine sa astept ca fata sa devina majora usurindu-mi astfel cred obtinerea divortului.
Multumesc anticipat.
PS. Am mai avut o intentie de divort nereusita nefiind sotia de acord cu divortul,acum patru ani .
Domnule Pop, sunt multe persoane in situatia dvs. care locuiesc/muncesc in strainatate si nu le este deloc comod sa vina in Romania pentru obtinerea divortului.
Va asigur ca puteti divorta si fara sa fie nevoie sa veniti in Romania, existand temei legal in acest sens.
Daca sunteti in cautarea unui avocat care sa va reprezinte interesele in Romania va sugerez sa-mi trimiteti mai multe detalii la avocatpavel@yahoo.com.
Va asigur ca puteti divorta si fara sa fie nevoie sa veniti in Romania, existand temei legal in acest sens.
Daca sunteti in cautarea unui avocat care sa va reprezinte interesele in Romania va sugerez sa-mi trimiteti mai multe detalii la avocatpavel@yahoo.com.
Domnule Pop, sunt multe persoane in situatia dvs. care locuiesc/muncesc in strainatate si nu le este deloc comod sa vina in Romania pentru obtinerea divortului.
Nu vad cum ai putea divorta legal fara sa depui personal cererea de divort (art. 612 Cod pr.civ.).
Daca insa reuseste avocatul sa depuna cerea fara ca judecatorul de serviciu sa-i ceara sa te prezinti personal pentru a-ti da sfaturi de impacare, atunci in fata instantelor de fond poti fi reprezentat de avocat.
Daca insa reuseste avocatul sa depuna cerea fara ca judecatorul de serviciu sa-i ceara sa te prezinti personal pentru a-ti da sfaturi de impacare, atunci in fata instantelor de fond poti fi reprezentat de avocat.
Pe tema asta am avut multe discutii in acest forum si eu personal sunt de parere ca art. 614 se refera doar la reprezentarea in fata instantei de fond si nu in fata judecatorului de serviciu (care este obligat prin lege sa dea sfaturi de impacare reclamantului si nu le poate da prin reprezentant).
Este adevarat insa ca in practica se primeste si cererea depusa de avocat, numai ca in acest caz, cel putin dupa parerea mea, se poate pune problema nulitatii actului de sesizare a instantei
Este adevarat insa ca in practica se primeste si cererea depusa de avocat, numai ca in acest caz, cel putin dupa parerea mea, se poate pune problema nulitatii actului de sesizare a instantei
teoretic, ceea ce spui tu trebuie luat in considerare, desii eu am unele rezerve( apropo, ce faci cu cel privat de libertate, grav bolnavn legea nu face nici o distinctie intre acestea si cei cu resedinta in strainatate) Eu iti vorbesc de practica, iar aceasta, tinand cont probabil si de numarul mare de romani aflati in strainatate, permite depunerea actiunii de divort prin avocatul care prezinta procura judiciara in acest sens.
Se anuleaza toate actele subsecvente!ELIS wrote:In plus, ce te faci daca eu am dreptate si se pune problema nulitatii actului de sesizare ?
PS: nu am auzit niciodata ca judecatorul de serviciu sa spuna avocatului ca nu pune cererea pe rol pana nu vine reclamantul sa-i dea sfaturi de impacare. A auzit cineva?
Oricat am discuta pe tema asta tot nu ajungem la un consens. In practica se primesc cererile de divort depuse de avocat si nu intreaba nimeni unde este reclamantul.
Daca esti judecator de serviciu si ii spui avocatului ca nu se va pune cererea pe rol pana nu se prezinta reclamantul sa i se dea sfaturi de impacare, s-ar putea sa ai probleme cu presedintele instantei si sa te intrebe de pe ce lume vii.
Daca esti judecator de serviciu si ii spui avocatului ca nu se va pune cererea pe rol pana nu se prezinta reclamantul sa i se dea sfaturi de impacare, s-ar putea sa ai probleme cu presedintele instantei si sa te intrebe de pe ce lume vii.
nu am auzit ca vreun judecator de serviciu sa nu primeasca cererea de divort depusa de avocat in baza unei procuri speciale, anexand totodata si dovada ca reclamantul isi are resedinta in strainatate. Apoi, nu cred ca se poate invoca nulitatea actului de sesizare asa cum incearca sa ne convinga Elis, daca nu se dau sfaturile de impacare personal reclamantului. Cred ca sesizarea instantei se realizeaza valabil independent daca judecatorul a dat sau nu acele sfaturi de impacare.
Revin cu intrebarea anterioara: cum da judecatorul de serviciu sfaturi de impacare unui privat de libertate sau unui grav bolnav care solicita prin avocat divortul?
Revin cu intrebarea anterioara: cum da judecatorul de serviciu sfaturi de impacare unui privat de libertate sau unui grav bolnav care solicita prin avocat divortul?