cine stie???

Vesti de interes.
Pelerinul

Post by Pelerinul » 07 Jan 2006, 13:51

Inteleg, daca nu pricep o poanta ( si inca tot nu am priceput ce-i cu lamaile alea ) sunt scortos si fara simtul umorului. M-am linistit, ca eu ma temeam ca intelectul meu este afectat.
In fine, avantajul este la tine pentru ca spre deosebire de lipsa umorului, inhibitia se poate trata.
Dar, cu maxxim sau fara maxxim simturile mele functioneaza la maxim!

mariusms

Re: cine stie???

Post by mariusms » 07 Jan 2006, 17:55

moni1986 wrote:ce trebuie sa ai in vedere intr-o pledoarie. care sunt formulele specifice?
Vezi sectiunea Pledoarii Celebre

fuji

Post by fuji » 08 Jan 2006, 01:27

Pelerinul wrote:Inteleg, daca nu pricep o poanta ( si inca tot nu am priceput ce-i cu lamaile alea ) sunt scortos si fara simtul umorului. M-am linistit, ca eu ma temeam ca intelectul meu este afectat.
In fine, avantajul este la tine pentru ca spre deosebire de lipsa umorului, inhibitia se poate trata.
Dar, cu maxxim sau fara maxxim simturile mele functioneaza la maxim!
Pelerinule, nici eu nu inteleg ce a avut Maxxim cu tine. Remarca lui a fost doar acida :grin: fara pahar, zahar si sifon

Deoarece scortos inseamna a fi rigid, eu nu am remarcat la tine (intuitiv o spun)mai multa rigiditate decat la maxxim (de exemplu :mrgreen: )

Oamenii reactioneaza diferit la intrebari sau stimuli; Uneori se amuza, alteori sunt duri, alteori seriosi... depinde de starea de spirit , de intuitie sau de ideile care le trec prin cap

O alta carte interesanta, zic eu, scrisa cu mult rafinament , umor dar si adeseori cu o neagra amaraciune - Jurnal de avocat de Boris Desliu. Sunt evocate pledoarii ale unor mari avocati ai trecutului, autorul cartii reilefand cu un fin simt de observatie,arta improvizatiei si a corelatiilor nebanuite, originalitatea acestor maestrii, anumite particularitati sau ticuri care-i facea greu de imitat de catre contemporanii lor.
Jurnalul are forta iar adevarurile devaluite sunt dure si asemanatoare ,in multe privinte , cu cele din prezent...poate la o alta scara sau sub o alta forma. Merita citita :cafea:

insolit

Post by insolit » 17 Jan 2006, 18:57

depinde daca vrei sa impresionezi judecatorul sau partea pe care o reprezinti.
daca e vorba de judecator, important este
1 sa nu faci gafe, confundand institutii juridice, prevederi legale etc
2 sa arati ca stii f bine dosarul
3 sa nu fi agresiv, s-ar putea ca, pe moment sa castigi, dar judele te va tine minte si va fi extrem de riguros cu tine, iar greseli faci oricand....;la fel, sa nu fi arogant ori sa emani prea multa desteptaciune, care nici nu conteaza. Deci, sa nu te crezi cine stie ce.....
4 sa nu discuti in termeni generali
5 detaliile sa conteze f mult, dar sa fii succint

Nu trebuie ignorate nici inscrisurile pe care le depuneti. daca e vorba de cereri adresate instantei, trebuie sa exprime multa rigoare juridica, precum si cunoasterea dreptului.
Avocatul trebuie sa anticipeze solutia instantei....e amuzant cum multi avocati raman surprinsi in sala cand aud ce masuri dispune instanta....asta inseamna ca nu cunosc dosarul si atunci e grav
Judecatorii nu sunt deloc insensibili la prestatia avocatilor, incat, in timp, urmand aceste reguli si avand o atitudine extrem de onesta, un avocat se va bucura de o oarecare simpatie, iar acest lucru e f important

Post Reply