partaj dupa divort din vina ambelor parti

Familiei
Post Reply
elenab

partaj dupa divort din vina ambelor parti

Post by elenab » 20 Oct 2004, 08:52

inainte de a incerca sa-mi schimb avocata, este un oras mic acesta in care locuiesc, si influentele s-au simtit si la divort (de ex judecatoarea a insistat sa nu consemneze depozitia martorei mele ,doctorita de familie, cum ca am fost lovita de mai multe ori, pe motiv ca suntem oameni cu educatie.....adica fostul sot e politist, sef la pasapoarte si buletine....)
mai revin cu niste intrebari la adresa voastra, a profesionistilor ,care in mod gratuit , dati sfaturi celor ce cauta ajutorul in lumea aceasta f complicata a justitiei romanesti :

in urma divortului cele 2 fete minore mi-au fost date mie si pentru a nu le afecta si mai mult as dori ca eu si ele sa ramanem in apartament, mai ales ca aici au fiecare camera lor.
1.ce taxe se platesc pentru inceperea unui proces de partaj ?
2.onorariul avocatului in functie de ce se stabileste?
3.in speta este vorba de un apartament si un teren intravilan;cum se va stabili valoarea acestora si cum se vor imparti (eu sper ca mobila si ap electrocasnice sa le impartim totusi prin acord comun).mentionez ca terenul intravilan nu ma intereseaza fiind intr-o comuna suburbana orasului.ce taxe trebuie achitate pentru evaluare si de catre cine se va face aceasta?
4. la stabilirea sultei se poate hotari ca aceasta sa se plateasca in rate, sau intr-un anumit interval de timp ,tinand cont de faptul ca eu am si fetele in ingrijire si deci cheltuieli mai mari?
5.daca nu pot plati sulta , apartamentul si terenul se scot la vanzare ?cine se va ocupa de vanzarea lor si in cat timp?

multumesc de pe acum pentru timpul acordat

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 22 Oct 2004, 13:55

Raspunsuri:
daca soliciti partajarea in cote egale (50% - 50%) atunci taxa de timbru la partaj este in suma fixa, adica 171 000. Cel care contesta aceste cote va timbra la valoarea contestata.
in principiu poti solicita ca la partaj sa ti se atribuie apartamentul iar lui terenul si sa se fixeze o sulta pentru egalizarea loturilor.
Expertiza pretaluitoare (care se face in cazul in care nu puteti stabili de comun acord valoarea bunurilor ce urmeaza a fi partajate) se suporta, de principiu, de ambele parti caci profita amandurora.
Sulta urmeaza sa o platiti, de regula nu se prevede un termen pentru asta in hotarare. Chiar daca se prevede un termen si nu reusiti sa o platiti pana atunci el trebuie sa ceara executarea silita care poate fi si prin poprire pe salariul dvs. de exemplu, nefiind necesar sa se ajunga la vanzarea casei la licitatie publica.
Sper ca v-am lamurit cat de cat.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests