procedura concilierii prealabile

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
varsatorsator

procedura concilierii prealabile

Post by varsatorsator » 23 Oct 2005, 22:27

in conformitate cu prevederile art.720 indice 1 Cpr.civ inainte de a introduce cererea de chemare in judecata creditorul trebuie sa incerce rezolvarea litigiului prin conciliere directa. poate fi considerat ca s-a indeplinit procedura concilierii directe prin faptul ca pentru restanta datorata cele doua societati au incheiat un acord cu privire la termenul platii restante, acord nerespectat de debitor si apoi acceptarea de catre creditor a unui nou acord prin care debitorul solicita acceptarea de catre creditor a esalonarii platii, grafic de plati nerespectat din nou,de catre debitor? existand aceste acorduri mai poate fi invocata exceptia introducerii premature a cererii?

indian

Post by indian » 24 Oct 2005, 01:14

procedura concilierii directe este expres prevazuta si detaliata, asa ca..... eu cred ca ar cam fi necesara. De ce sa risti ?

dinubocos

Post by dinubocos » 24 Oct 2005, 06:16

Poate ar trebui pe viitor cand mai inchei astfel de intelegeri cu debitorii sa prevezi in mod expres ca respectiva intelegere tine loc si de conciliere in sensul art.720 indice 1 cpc

Crtistina

Post by Crtistina » 24 Oct 2005, 09:04

exista o decizie a CSJ, conform careia, procedura concilierii prealabile este obligatorie dar nu si modalitatea in care poate fi efectuata. Cred ca e de natura sa sustina teza ta.
Daca ai rabdare sa cauti, cred ca e o decizie din 2004, o gasesti pe scj.ro.

Din ea nu am inteles niciodata, dc este necesara mentionarea expresa a art. 720Cpcv. Dar cred ca trebuie sa contina macar temeiul de drept, pretentiile si toate actele pe care isi sprijina pretentiile.

Pentru mai multa siguranta, intr-adevar e mai bine sa treci si de formalitatea asta. Parerea mea e ca avem prea adesea de-a face o interpretare rigida care nu mai tine cont de ratiunea acestei prevederi legale.

Post Reply