urgent un raspuns va rog!!!!!!!!!!!!!!!

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
sensi

urgent un raspuns va rog!!!!!!!!!!!!!!!

Post by sensi » 21 Sep 2005, 19:15

1.declarare punc de lucru
2.act aditional atestat de mine
3. in actul aditional am gresit sectorul , in loc de 1 am trecut 2
4. judele nu a observat greseala si mi-a inscris mentiunea
5. dupa ceva timp ma trage clientul de maneca si-mi spune ce v-am spus si eu.
6. am fost laregistru m-am interesat ce si cum cu indreptarea dar nu am inteles urmatorul lucru:mi-a spus sa fac un act aditional care nu trebuie semnat de societate prin care fac precizarea ca soc are puntul de lucru in sect 1 adica fac un act prin care eu ca avocat cer aceasta precizare(ca un fel de incheiere de rectificare) sau fac un act aditional cu sc x care face precizarea

nu mi s-a mai intamplat si de aceea intreb
va multumesc frumos

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 22 Sep 2005, 07:58

adica ce intrebi?
e o indreptare eroare materiala, destul de simplu de facut.
Mai ales ca din toata adresa, dupa cum inteleg eu, numai sectorul e trecut gresit, evident dintr-o eroare

sensi

Post by sensi » 22 Sep 2005, 15:52

adica fac un act aditional care emana de la societate in care spun"actul aditional........................prin care se indreapata eroarea materiala din actul constitutiv anterior" si o precizez care este sau pot sa fac eu un act aditional de rectificare , stampilat doar de mine?
nici cei de la registru nu stiu
acum sper ca am fost mai explicita

varsatorsator

Post by varsatorsator » 23 Oct 2005, 22:42

in mod normal, in conformitate cu prevederile normelor metodologice de punere in aplicare a legii reg. com, pentru inregistrarea unui punct de lucru nu ai nevoie de act aditional ci doar de hotararea asociatilor si completarea cererii tip de la reg. com , la care adaugi desigur actele care dovedesc locatia unde se deschide pct. de lucru. in alta ordine de idei daca totusi ai facut un act aditional in care ai gresit adresa, trebuie sa faci un nou act aditional la actul constitutiv al societatii(este justificat de faptul ca un act de o anumita valoare juridica nu poate fi modificat decat de un act de aceeasi valoare juridica sau superioara dar nu-i cazul), act care trebuie intocmit de asociati, pentru ca numai ei pot hotara modificarea actului constitutiv. acest nou act se inregistreaza in registrul com. si se rectifica greseala. simplu.

indian

Post by indian » 24 Oct 2005, 00:46

ai dreptate varsator.
Cred insa ca ORC a apreciat ca este vorba de o eroare materiala in cuprinsul actului aditional. Nu cred ca au cerut intocmirea unui alt act aditional (mai ales ca au facut mentiunea ca nu este nevoie de semnaturile asociatilor) ci o cerere din partea celui care a redactat actul, cu privire la indreptarea erorii materiale. Cererea va fi motivata si dovedita de inscrisurile ce atesta dreptul de folosinta asupra spatiului unde va functiona punctul de lucru.
Te rog sa ne tii la curent despre cum ai rezolvat problema !!!

Post Reply