Conform L31, stiu ca societatile somerciale pe actiuni nu se pot constitui cu un numar mai mic de 5 actionari. Prin urmare daca se constituie in mod legal, dar dupa o perioada, doi dintre asociati vand actiunile lor celorlalti, iar aceastia trei vor sa functioneze in continuare ca si SA.
Niste avocati le-au spus ca e posibil, eu nu cred, daca doi dintre ei vand actiunile celorlalti trei cred ca trebui sa se transforme intr-o alta forma de societate.
Voi ce parere aveti?
SA?????????????????
wittmann wrote:Corect. Daca numarul actionarilor scade sub 5, asociatii ramasi ori ... ori hotarasc transformarea ei intr-o forma de S.C. care sa se incadreze in nr. de asociati ramasi.
Asociatii ramasi nu mai au cum sa voteze valabil.
Eventual toti asociatii hotarasc : 1.sch. formei juridice si 2. cesiune
Gresit AHO.
Potrivit art. 228 al.1 din Legea nr. 31/1990 SA se dizolva ....cand numarul actionarilor scade sub minimul legal.
Al. 4 Dispozitiile al.1 nu se aplica in cazul in care in termen de 9 luni de la data constatarii reducerii numarului de actionari sub minimul legal, acest numar este completat.
Actionarii 1 sau 2 reprezinta 100% din capitalul social. Pot decide in mod valabil.....fie completarea nr. de actionari, fie transformarea intr-o alta societate fie dizolvarea.
Art. 205 Schimbarea formei societatii..... nu atrage crearea unei persoane juridice noi.
Schimbarea formei este considerata modificarea actului constitutiv.
Cu 2 sau 3 actionari AGA este statutara dar lipseste una din conditiile cerute de legiuitor pentru constituirea SA.
Potrivit art. 228 al.1 din Legea nr. 31/1990 SA se dizolva ....cand numarul actionarilor scade sub minimul legal.
Al. 4 Dispozitiile al.1 nu se aplica in cazul in care in termen de 9 luni de la data constatarii reducerii numarului de actionari sub minimul legal, acest numar este completat.
Actionarii 1 sau 2 reprezinta 100% din capitalul social. Pot decide in mod valabil.....fie completarea nr. de actionari, fie transformarea intr-o alta societate fie dizolvarea.
Art. 205 Schimbarea formei societatii..... nu atrage crearea unei persoane juridice noi.
Schimbarea formei este considerata modificarea actului constitutiv.
Cu 2 sau 3 actionari AGA este statutara dar lipseste una din conditiile cerute de legiuitor pentru constituirea SA.