autoritate de lucru judecat?

Discutii privind procedura civila
Post Reply
tristan

autoritate de lucru judecat?

Post by tristan » 18 Oct 2005, 13:21

Prin sentinta nr....... am fost obligati la plata preavizului catre un fost salariat disponibilizat.
ne-am conformat dispozitivului sentintei in totalitate! Am platit zilele lucratoare din acest interval in afara de cele nelucratoare.
Primim somatie de la BEJ prin care ni se cere sa executam titlul! Il executasem anterior!! Facem contestatie la executare. Pierdem, instanta nu retine faptul ca nu se platesc si zilele nelucratoare. Facem recurs care urmeaza a se judeca la sf lunii in curs.
Intre timp primim o noua somatie de la BEJ sa executam titlul.
Facem contestatie la executare pentru aceasta noua somatie!

Instanta o respinge, motivind ca exista o hot (cea pe care de fapt am atacat-o cu recurs, care se judeca la sf lunii) care are putere de lucru judecat si retine eronat ca nu am atacat-o cu recurs, in care sa expunem faptul ca nu se platesc si zilele nelucratoare!!
Instanta: " Deoarece, nu s-a procedat in acest fel, sentinta civila nr...., produce efectele autoritatii de lucru judecat, pentru ca nu poate tine loc contestatia la executare, de recursul pe care contestatorul NU L-A DECLARAT sau la pierdut"

1. Recursul in cauza este declarat!
2. Exista aici autoritate de lucru judecat cind recursul nu s-a judecat inca? Instanta retine eronat ca nu am declarat recurs
3. Cum imi motivez recursul pentru respingerea celei din urma contestatii? Motivez ca nu este autoritate de lucru judecat?

tristan

Post by tristan » 19 Oct 2005, 09:45

nici o parere? :(

Post Reply