pronuntare

Discutii privind procedura civila
Post Reply
ark

pronuntare

Post by ark » 18 Oct 2005, 10:56

imi poate explica cineva cind pot vedea ce a pronuntat instanta?

La ultimul termen ne-a spus ca ramane in pronuntare cauza!!!

Ne mai cheama la un termen? Unde se citeste pronuntarea? Primim citatie?
si cel mai important in cit timp se face aceasta pronuntare?
Va multumesc

nicuvar

Post by nicuvar » 18 Oct 2005, 11:07

In general, pronuntarea are loc in aceeasi zi. Daca instanta considera, poate amana pronuntarea cu cel mult 7 zile. Nu se citeaza partile. Du-te la arhiva, cauta in condica dupa data, sala, numarul dosarului, numarul cauzei si vei afla ce a pronuntat instanta sau daca s-a amanat.

ark

Post by ark » 18 Oct 2005, 11:34

nicuvar wrote:In general, pronuntarea are loc in aceeasi zi. Daca instanta considera, poate amana pronuntarea cu cel mult 7 zile. Nu se citeaza partile. Du-te la arhiva, cauta in condica dupa data, sala, numarul dosarului, numarul cauzei si vei afla ce a pronuntat instanta sau daca s-a amanat.
Daca e in aceeasi zi trebuie sa astept pana la sfirsitul tuturor cauzelor? Vine instanta sa citeasca pronuntarile?

Multumesc!

almus

Post by almus » 18 Oct 2005, 12:13

nu vine instanta sa citeasca.
verifica la condica, a doua zi.
sau incearca cu un telefon, unii arhivari sunt chiar dragutzi si-ti pot oferi informatia necesar.trebuie sa stii , insa, nr. de dosar si ziua in care a ramas in pronuntare

tristan

Post by tristan » 18 Oct 2005, 12:30

daca nu s-a amanat pronuntarea!!!

luciflor

Post by luciflor » 19 Oct 2005, 08:21

ark wrote: Daca e in aceeasi zi trebuie sa astept pana la sfirsitul tuturor cauzelor? Vine instanta sa citeasca pronuntarile?

Multumesc!
Iti povestesc prima mea experienta in instanta. Eu eram reclamant. A ajuns si cauza noastra la rand, ni s-a dat cuvantul in fond si a ramas in pronuntare. Nu prea am inteles ce inseamna si m-am intors in sala. Am asteptat pana s-au terminat toate cauzele si am ramas in sala doar eu si instanta. M-a intrebat judecatoarea ce doresc. I-am raspuns. Vazand despre ce-i vorba a zambit si mi-a explicat ce inseamna si daca doresc, pot sa vin la ora 14 cand va citi pronuntarile in sedinta publica sau sa ma duc a doua zi la condica.
De atunci am inteles ca a ramane in pronuntare inseamna, in principiu, ca s-a terminat. Daca nu se amana sau nu se repune pe rol.

Post Reply