Post
by amaroy » 07 Oct 2005, 12:07
simmy, clar ca nu ai sa vezi judecator roman care sa stie legea divortului in alte tari ( si asta pt. simplul motiv ca nu am prea auzit de emigranti spanioli in Ro, sau nemtzi, sau italieni ), insa in De ai sa vezi multi, foarte multi avocati ori judecatori care cunosc legea romana a divortului! iar daca nu o stiu, se documenteaza, asta e de fapt esenta profesiei.
stiu ca in multe tari dureaza timp indelungat divortul intre cetatenii proprii, dar asta pt. ca asa e legea in tara lor! iar daca cetatenii romani din strainatate nu fac apel la legea proprie, este numai problema lor! dar aici, in momentul in care ti se ofera de catra avocat chiar, sa fii supus legii tarii tale, de ce sa refuzi??
iar nemtii nu sunt catolici, ci protestanti, e o oarecare diferenta, asa ca nu poti face paralele intre Spania, Italia shi Germania, cel putin din punctul asta de vedere.
si in alta ordine de idei, fiecare caz are specificul lui.
doar ca simpla informatie: la nemti, e suficient ca sotii sa locuiasca 1 an despartiti in fapt, shi se acora divortul prin acord ( acel an se considera termen de gandire )
daca una din parti nu vrea, da, atunci poate dura inca 1 an, doi, pana se rezolva partajul, pensia sotiei si a copiilor, cand acestia exista.
"si inca vreo 6 -8 luni sa se inregistreze divortul lor si in Romania ", spune simmy, dar aici e vorba doar de Romania, mi se pare...nu au avut treaba spaniolii la recunoasterea divortului in Ro...
eu sunt doar nedumerita ca se poate judeca oriunde acest proces ( divort ), atat de personal, mi se pare vital sa poata participa ambii soti la divort, iar daca unul se duce in celalalt capat al lumii sa divorteze si celalalt nu poate ajunge acolo, unde mai e esenta acestei proceduri? nu ar fi mai bine sa scoatem capul pe geam, sa strigam "am divortat", iar in felul asta sa fie inregistrat divortul, fara sa fie ascultata si cealalta parte??
eu nu mai gasesc necesara justitia in cazul de fata, exact din motivul ca una din parti poate ajunge la locul judecatii, iar cealalta nu! iar asta din mai multe motive, si in nici 1 caz lenea...
mi se pare logic, ca asa cum nu te poti casatori in absenta, sa nu poti nici divorta astfel, decat daca se dovedeste reaua-vointa!
hm...attorney, multam fain, dar ultima kestie dorita ar fi eludarea legii...
in afara de asta, nu m-as baza pe faptul ca 1 stagiar sa nu stie...daca nu stie, cauta, daca nu cauta, intreaba, daca nu intreaba, si-a cumparat locul de la INM cu cei 10.000 $, e mare, tare, spanzura ca pe mosia lun tat-su, shi face exact ce vrea ( ca doar asa ii spune lui constiinta...)...
raman si alte cai, stiu, dar dureaza mult mai mult....si exact prelungirea nu o doreste nici una din parti...
pana una alta, o cerere reconventionala plus cererea schimbarii de termen pe motive intemeiate, ar merge, nu? penn ca partea parata nu poate ajunge in Ro decat cel devreme la inceputul anului viitor, pana atunci spera sa ajunga reclamant. :?
si inca o intrebare: partajul se judeca de aceeasi instanta care a judecat divortul, nu?
greu, domnle, sa mai ajungi la justitie in unele cazuri.... :(