revendicare imobil

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
pier

revendicare imobil

Post by pier » 06 Oct 2005, 11:16

Posed un apartament cumparat in decembrie 1996.Actul vanzatorului=contract de schimb fara sulta.Istoric imobil- vanzatorul apartamentului a dat in schimb o casa, care avea ipoteca mai veche(din 1995).La perfectarea actelor de schimb, la notariat vanzatorul s-a prezentat cu un certificat fara sarcini.Mentionez ca aceasta casa a avut mai multe vanzari succesive(doua) tot cu certificat fara sarcini.Primul vanzator al casei a girat prin ipoteca o persoana pentru un imprumut (12000 usd).Dupa 3 luni a vandut casa, cu certificat fara sarcini.Dupa 1 an cumparatorul a revandut casa persoanei care ulterior a facut schimb de imobil fara sulta.Aceasta persoana a devenit proprietara apartamentului, iar fostul proprietar al apartamentului a devenit proprietarul casei in urma acestui schimb, cu certificate fara sarcini.Ulterior, noul proprietar al apartamentului mi-a vandut mie acest apartament.Eu, ulterior intabulandu-l.In anul 2002 ,luna octombrie am fost chemat in instanta pentru anularea absoluta a actului de v-c, si compararea titlurilor de proprietate.In anul 1998 a fost un proces penal, in urma caruia s-a desfiintat imprumutul si anularea primului contract de v-c,precum si condamnarea girantului,a celui care a imprumutat banii si a grefierului de la judecatorie care a eliberat certificat fara sarcini.Inainte de pronuntarea acestei sentinte, cel care a dat cu imprumut banii a avut aprobare de la judecator - ordonanta prezidentiala pentru executare.Ulterior s-a dat si a doua pronuntare-anularea absoluta a contractului de v-c. Cu toate ca avea ordonanta prezidentiala, executorul nu a trecut la executarea silita, deoarece in acel moment exista alt proprietar al casei.S-a deschis o noua actiune, din partea celui care a dat cu imprumut banii, pentru anularea celor 2 contracte de v-c, si a contractului de schimb fara sulta.Hotararea definitiva a fost - anularea celor 2 contracte de v-c, si a contractului de schimb fara sulta, revenirea la situatia anterioara, pentru aducerea casei in proprietatea celui care a girat imprumutul, pentru a fi executata.In urma acestor hotarari, am fost chemat in instanta, unde s-au cerut 3 capete de cereri:1) anularea absoluta a contractului de v-c al apartamentului;2) revendicarea imobilului, deoarece prin anularea contractului de schimb, eu as fi cumparat de la un neproprietar;3) in subsidiar,s-a cerut achitarea contravalorii apartamentului de catre cel care mi-a vandut apartamentul.Hotararea data = nu se anuleaza contractul de v-c al apartamentului, deoarece la data cumpararii nu exista nici o evictiune.Mentionez ca in procesele anterioare eu nu am fost chemat in instanta.Insa se admite revendicarea imobilului.Prin compararea titlurilor de proprietate, instanta il considera mai bine caracterizat pe reclamant, deoarece eu, prin anularea contractului de schimb, as fi cumparat de la un neproprietar.Totodata am fost obligat la plata cheltuielilor de judecata.Al treilea capat de cerere a ramas fara obiect.Am facut recurs la CSM.Dupa 10 zile, am primit citatie pentru judecarea recursului tot la Curtea de apel.Intre timp, casa a fost executata, banii(1.200.000.000) au fost impartiti dupa cum urmeaza:700.000.000 ROL a luat cel care a dat bani imprumut; 120.000.000ROL executorul judecatoresc; 380.000.000ROL a luat cel care m-a chemat in instanta, avand declaratie la notariat ca a adus imbunatatiri casei respective, in valoarea de mai sus, cu toate ca s-a judecat cu cel care a ipotecat imobilul, actiunea fiind respinsa de instanta.Va rog, dati-mi un sfat despre cum ma pot apara in continuare.

sensi

Post by sensi » 16 Oct 2005, 21:05

:-? nu prea ai ce face
da-l in judecata pe cel de la care ai cumparat
sau mergi la cedo

e nasoala rau situatia

succes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post Reply