evacuarea cf. ordonatei presedentiale art.581 c.p.c.

Discutii privind procedura civila
Post Reply
danton

evacuarea cf. ordonatei presedentiale art.581 c.p.c.

Post by danton » 07 Oct 2005, 00:14

Mama mea vrea sa-mi faca evacuarea din locuinta, mie si sotiei mele cf. art. 581 cpc.
Mama a divortat de tata acum 6 ani, iar dupa partaj ia revenit un apartament in care am locuit numai eu cu ea. Dupa ce m-am casatorit in 2004, imi cere sa plec din casa, iar eu nu am unde sa ma duc , decat in strada. Sunt disperat , nu stiu ce sa fac .Nu stiu daca are dreptul sa faca acest lucru. As vrea sa stiu daca eu ca membru al familiei am dreptul legal sa locuiesc in apartament, nu dreptul la proprietate ci numai de a locui nestingherit. Nu posed alta locuinta, nu am unde sa ma duc. Este un caz social sau nu? In baza art. 581 cpc are dreptul sa ma evacueze din casa? Am cum ma apara? Sotia mea are si ea adresa din buletin identica cu a mea, cu acordul mamei in 2004, dupa casatorie.Apartamentul este de 3 camere , suficient pt a locui 3 persoane. Particip la cheltuieli cu intretinerea in cota parte.
Va rog dati-mi un sfat in apararea mea.

norocel

Post by norocel » 08 Oct 2005, 10:12

Tu si sotia ta aveti venituri proprii?
Cum va intretineti, din ce bani?
Va intreb pentru ca in cazul in care nu aveti venituri v-ati putea apara invocand obligatia de intretinere.
Fiind insa majori va trebui sa dovediti motivul pentru care nu va puteti asigura singuri intretinerea.

In afara de asta, daca va judecati pe procedura ordonantei presedintiale, invocati inadmisibilitatea pe motiv ca nu sunt indeplinite conditiile privind urgenta, vremelnicia si neprejudecarea fondului.

marylin

Post by marylin » 08 Oct 2005, 11:45

Cu tot respectul, dar de ce vrea mama dvs sa va dea afara?
Asa cum a zis si Norocel daca nu sunteti turbulent sau nu exista vreo alta situatie urgenta, nu va poate evacua cu art 581.

ramonn

Post by ramonn » 09 Oct 2005, 16:48

intr-adevar din pdv procedural pe 581 sunt slabe sansele.
dar trebuie sa ne spuneti sub ce titlu locuiti dv si sotia in apt ? "dupa divort am locuit eu cu ea" in apt suna a locatiune .... trebuie totusi sa dezvoltati acest aspect. exista riscul obiectiv sa ma insel.

danton

Post by danton » 16 Oct 2005, 20:18

A invocat motive ca : jigniri, agresiuni fizice (a scos 2 certificate medicale pe care le-a anexat la dosar - neadevarate, asa a sfatuit-o avocata ei)

Post Reply