reprezint partea vatamata in penal art. 180. fapta a avut loc acum 4 luni.
partea vatamata a depus plangere la politie cu nr. inregistrare. politia a lungit-o, dosarul s-a ratacit pe undeva. acum o luna am depus plangere in instanta pe 180 alin. 2. nu am mai asteptat raspunsul politiei. In instanta la primul termen se ridica exceptia tardivitatii, care este admisa. in zadar am aratat nr inregistrare plangere politie, care arata ca este in termen. vreau sa fac recurs. mi se pare ilogic. nu s-a tinut cont de 284 C. pr. pen ?
plangerea este considereta depusa in termen chiar daca este depusa la un organ necompetent? help.
exceptie tardivitate.
Re: exceptie tardivitate.
Trebuie sa fie undeva. Ia urma dosarului dupa nr. de inregistrare.viorex wrote:... dosarul s-a ratacit pe undeva. ..
In mod normal in baza art. 285 rap. la art. 279 alin.2 lit.a din C.P.P. politia trebuia sa indrepte plangerea la instanta de judecata. Este o obligatie si nu o facultate.
Verifica sa nu fi primit un raspuns de la politie cu privire la competenta instantei si atunci termenul curge de la data primirii raspunsului (este posibil si asa ceva daca plangerea nu intruneste minim de conditii de fond si forma).
Verifica sa nu fi primit un raspuns de la politie cu privire la competenta instantei si atunci termenul curge de la data primirii raspunsului (este posibil si asa ceva daca plangerea nu intruneste minim de conditii de fond si forma).
de ce nu a depus plangere la judecatorie ?
de ce nu a depus plangere la parchet ?
sfat nu mai depuneti plangere la politie ci doar la parchet care va trimite plangerea unde trebuie si ei nu arunca dosarele aiurea (mie nu mi s-a intamplat dar sunt sigur ca este posibil si aici )
parerea mea este ca instanta a luat decizia corecta intrucat plangerea era tardiva si numarul de ordine de la politie nu dovedeste nimic fara dosar si plangerea inregistrata ( poate in recurs ai mai mult noroc)
cred ca ar fi trebuit sa ceri o adresa la politie sa se comunice stadiul si obiectul dosarului respectiv si eventual conexarea acestuia
de ce nu a depus plangere la parchet ?
sfat nu mai depuneti plangere la politie ci doar la parchet care va trimite plangerea unde trebuie si ei nu arunca dosarele aiurea (mie nu mi s-a intamplat dar sunt sigur ca este posibil si aici )
parerea mea este ca instanta a luat decizia corecta intrucat plangerea era tardiva si numarul de ordine de la politie nu dovedeste nimic fara dosar si plangerea inregistrata ( poate in recurs ai mai mult noroc)
cred ca ar fi trebuit sa ceri o adresa la politie sa se comunice stadiul si obiectul dosarului respectiv si eventual conexarea acestuia
Este un recurs admisibil de pe scaun, consecinta fiind casarea cu trimitere.
Instanta nu a avut rol activ deoarece in urma sustinerilor dvs ca ati formulat plingere la o anumita sectie de politie avea obligatia de a face o adresa la acea sectie pt obtinerea de relatii.
Practica TB este constanta in acest sens.
Mult succes!
Instanta nu a avut rol activ deoarece in urma sustinerilor dvs ca ati formulat plingere la o anumita sectie de politie avea obligatia de a face o adresa la acea sectie pt obtinerea de relatii.
Practica TB este constanta in acest sens.
Mult succes!