Intrebare: Cum as putea sa-mi apar drepturile de mostenitor de la distanta?
Mostenirea:
Mama mea decedand acum vreo 20 de ani, si de 2 saptamani bunica, eu si cu sora mamei mele suntem singurii mostenitorii a ceva pamant si un apartament la un bloc cu 10 etaje. Apartamentul este inchiriat. Eu locuiesc in strainatate (USA). Bunicul a murit de vreo 15 ani.
Descrierea situatiei:
In mod normal nu as avea nevoie de reprezentanta dar am urmatoarea problema: Eu m-as intelege cu matusa mea (sora mamei) in ce directie sa mergem cu mostenirea. Nici eu nici ea nu suntem persoane ne-rezonabile. Cu sotul ei insa este alta poveste. De la inceput a adoptat o pozitie autocratica (nici o supriza) si mi-a intrerupt convorbirea cu matusa. El exercita presiuni asupra ei in mai multe feluri, chiar abuziv, pentru a o obliga sa actioneze conform dorintelor lui. Mai mult vorbeste cu mine de parca el ar fi mostenitorul, desconsiderandu-ne total. Eu nestiind conditiile pietei apartamentelor din Bucuresti as dori sa analizez posibilitatea vanzarii. El are pozitia ca nu ii va da afar pe chiriasi sub nici o forma si se va opune mie obligandu-ma la partaj si cheltuieli inutile.
Dorinta lui de a ajuta chiriasii curenti pare laudabila si nu o disput. Ma ingrijoreaza insa influenta s-a asupra matusei mele si pozitia lui ilogica si nerezonabila in fata situatiei. Eu nu stiu inca ce ar fi bine sa fac pe viitor. Este foarte posibil sa fiu de acord cu re-innoirea contractului de chirie. Reactia familiei insa ma face sa ma intreb ce alte probleme pot sa mai apara in viitorul apropiat si daca nu cumva ar fi bine sa ne separam acum decat sa astept acele viitoare probleme.
As dori sa ma pot sfatui cu cineva care a mai avut situatii similare. In momentul de fata imi este neclar care sunt drepturile mele.
Va multumesc
mostenire in absenta
Re: mostenire in absenta
In mod legal el nu are nici un drept sa intervina in divizarea masei succesorale, dar probabil ca matusa ta tine cont foarte mult de parerea sotului ei.Daca reusesti intr-un fel sa cazi la un acord cu matusa ta, in sensul de a vinde apartamentul si de a imparti suma astfel obtinuta...pt ca oricum din ce spui tu sunt semne clare care duc la un paraj pe cale judiciara, si,asa cum ai spus si tu, acolo intervin cheltuieli suplimentare.
Nu prea am inrteles cine este beneficiarul contractului de inchiriere,dar oricum acest contract va este opozabil,deci problema acordului de reinoire a contractului nu se pune, deorece d-voastra sunteti tinut sa-l respectati pe cel initial incheiat de autorul d-voastra
Nu prea am inrteles cine este beneficiarul contractului de inchiriere,dar oricum acest contract va este opozabil,deci problema acordului de reinoire a contractului nu se pune, deorece d-voastra sunteti tinut sa-l respectati pe cel initial incheiat de autorul d-voastra
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 11 guests