chitanta de mana la intabulare

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
michi1567

chitanta de mana la intabulare

Post by michi1567 » 15 Apr 2004, 15:20

Am cumparat acum 10 ani un apartament de la o persoana x ,care la randul ei a cumparat de la y si pe care vreau sa-l vand la randul meu printr-o agentie.Cei de la agentie mi-au spus ca am o interdictie de vanzare la cartea funciara, datorita unei chitante de mana pe care a facut-o proprietarul y.Cum s-a putut face vanzarea de doua ori a apartamentului fara sa apara interdictia si cum se poate face interdictie cu o chitanta de mana?Este legal?

arcadia

Post by arcadia » 05 Aug 2004, 20:01

Chitanta de mina nu ar trebui sa fie valabila. In Bucuresti, ca sa intabulezi, sa pui sub interdictie la vinzare, iti trebuie integral acte la notariat. Actele de mina, cu martori, nu fac doi bani. La judecatorie iti cer sa le refaci, daca mai poti, la notariat, altfel nu se intabuleaza nimic, indiferent cit ai platit pe "chitanta de mina". Exista si o suma maxima, minima de alfel (cred ca 200.000 de lei), care poate fi vehiculata in "chitanta de mina". In rest...Multi stiu, putin cunosc. :roll: :roll: :roll:

andriipopa75

Post by andriipopa75 » 28 Sep 2004, 16:48

cel mai probabil interdictia de instrainare a fost inregistrata la cererea altui "proprietar cu chitanta", care avea un proces asupra proprietatii cu vanzatorul comun.

Viteza maxima la CF si la avocat .

Post Reply