Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema.
Sint proprietarul unui apartament aflat intr-un bloc de locuinte de 4 etaje. In octombrie 2003 in urma unei defectiuni la coloana de incalzire de care apartine si apartamentul meu am ramas fara incalzire. Am mers la administratorul asociatiei care nu mi-a primit reclamatia si mi-a zis "sa ma descurc" astfel incit am achizitionat un calorifer electric. In noiembrie 2003 , in urma unei alte defectiuni, au ramas fara incalzire si celelalte 3 coloane. O parte din locatarii de pe cele 3 coloane (ceilalti locatari din bloc, inclusiv eu, nu am semnat tabelul pentru reparatii) au decis sa modifice instalatia termica si la inceputul lui decembrie 2003 ei aveau caldura (coloana mea NU a fost inclusa in reparatii/modificari).
Surpriza, foarte neplacuta, apare insa in iulie 2004 (deci la mai bine de 6 luni) cind administratorul a inceput sa treaca pe listele de intretinere cite 500 de mii de lei in fiecare luna ce ar trebui platiti de fiecare locatar (pina s-ar face suma de 2.500.000 lei).
Eu consider ca este un abuz sa platesc un serviciu nesolicitat si de care nu am beneficiat (mai ales ca s-a modificat instalatia termica iar coloana de caldura aferenta apartementului meu a fost eliminata); plus e foarte ciudat ca abia la 6 luni de zile sa apara de plata aceasta suma. In primavara asta mi-am pus centrala termica, iar prin tevile de caldura ce traverseaza apartementul meu nu va mai circula niciodata agent termic.
Astept sfaturi utile privind modalitatea de solutionare a acestei probleme, multumesc.
Repartizare cheltuieli reparatie
Iti sugerez sa te uiti in Legea nr. 114 / 11 octombrie 1996 republicata - Legea locuintei, mai exact in axena 2, in special la CAPITOLUL Vll - Cheltuieli comune; incasarea cotelor de intretinere a acestei Legi, iar cu privire la raspunsul pe care ti l-a dat d-l administrator iti recomand sa-i bagi sub nas H.G. nr. 400/2003 Nome metodologice privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari la cap. ll, art:6,22, pentru a-i arata si d-lui ce indatoriri are..............
Instalatia termica face parte din proprietatea comuna a blocului, de aceea toti locatarii trebuie sa participe la reparatia acesteia indiferent de tronsonul din care fac parte, cu alte cuvinte este o cheltuiala comuna a tuturor, pe de alta parte exista situatii ,ca si la tine, ca doar o parte din locatari sa execute aceste lucrari de reparatie fara, contributia celorlalti, iar impunerea platii (carte cei care nu au contribuit) mi se pare mi se pare de necontestat............
multa bafta!
Instalatia termica face parte din proprietatea comuna a blocului, de aceea toti locatarii trebuie sa participe la reparatia acesteia indiferent de tronsonul din care fac parte, cu alte cuvinte este o cheltuiala comuna a tuturor, pe de alta parte exista situatii ,ca si la tine, ca doar o parte din locatari sa execute aceste lucrari de reparatie fara, contributia celorlalti, iar impunerea platii (carte cei care nu au contribuit) mi se pare mi se pare de necontestat............
multa bafta!