A, mostenitorului lui B cheama in judecata pe C pentru a fi obligat sa-i plateasca pretul unei case pe care B i-a vandut-o lui C printr-un act sub semnatura privata, in care se arata pretul dar nu si ca ar fi fost platit.
In acest act exista si o clauza prin care C devenit proprietar, lasa lui B casa in folosinta gratuita.
C se apara invocand caracterul fictiv al contractului de vanzare cumparare si depune in acest sens un inscris din care rezulta ca nu s-a incheiat nici un contract de vanzare cumparare (in acest act nu exista nici o mentiune cu privire la contractul de inchiriere).
A, in calitate de comodatar, a introdus simultan cu actiunea pentru plata pretului si o ordonanta presedintiala pentru obligarea lui C la efectuarea unor reparatii urgente.
Si in acest proces C se apara invocand caracterul simulat al contractului de vanzare cumparare.
Ordonanta se admite, cu motivarea ca sunt necesare reparatii ce nu suporta amanarea iar apararea lui C nu poate fi primita pentru ca se refera la probleme de fond.
C face recurs impotriva ordonantei.
Pana la punerea pe rol a recursului se solutioneaza primul dosar in care actiunea lui A este respinsa cu motivarea ca acel contract a fost fictiv.
In recurs C depune sentinta din primul dosar.
Cu toate acestea recursul este respins cu motivarea ca atat timp cat C nu a facut reconventionala in primul dosar si apararea lui a fost retinuta doar in considerente nu exista hotarare irevocabila prin care sa se fi constatat simulatia.
Este corecta solutia data pe ordonanta?
aparare in ordonanta presedintiala
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests