cluburi

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
erika

cluburi

Post by erika » 27 Sep 2005, 09:34

poate cineva sa-mi spuna in ce baza functioneaza cluburile ( ma intereseaza un club de turism montan)? habar n-am ce lege reglementeaza chestia asta :oops:

multumesc anticipat

roxana_juridic

Post by roxana_juridic » 27 Sep 2005, 10:13

eu as zice ca pe baza legii care reglementeaza infiintarea si functionarea asociatiilor si fundatiilor.

erika

Post by erika » 27 Sep 2005, 12:25

baiul meu este ca, in baza L. fundatiilor, se pot infiinta organizatii cu scop nepatrimonial. dar un club de turism montan nu aduce bani? de ex: daca organizez o excursie pentru care participantii trebuie sa plateasca o anumita suma de bani (transport, cazare, etc) din care raman si clubului o parte ce ma fac? mai este asociatie cu scop nepatrimonial sau nu? sau incurc eu acuma oalele :) ?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 27 Sep 2005, 12:28

eu as zice pe l31 un srl ca oricare altul, cu obiect de activitate prestare servicii turistice (vezi si autorizatiile necesare)
organizarea de club cu cotizatii membrii si etc cred(s-ar putea sa ma insel) cred ca tine de contabilitate

roxana_juridic

Post by roxana_juridic » 27 Sep 2005, 13:24

daca scopul principal avut in vedere la infiintarea clubului e obtinerea de profit prin organizarea de excursii sau prestarea altor servicii, atunci e justificat sa se infiinteze o agentie de turism, nu un club.
cluburile, in general se infiinteaza si functioneaza in baza legislatiei referitoare la asociatii si fundatii. ex> cluburile de fotbal sunt infiintate ca asociatii.
eu cunosc si cazuri de cluburi montane care sunt organizate ca asociatii.
legat de banii care raman din excursie, mai mult ar putea sa va lamureasca cineva care tine contabilitatea pentru asemenea cluburi.

erika

Post by erika » 27 Sep 2005, 16:02

k. am inteles care-i situatia. multumesc mult

Post Reply