Tematica UNBR 2005

Vesti de interes.
Post Reply
adi_avo

Tematica UNBR 2005

Post by adi_avo » 21 Sep 2005, 17:35

Desi ai putea spune ca situl se numeste magistratura.com, dupa nr de mesaje si de interes, totusi, poate intereseaza pe cineva si tematica pt avocatura:)

http://unbr.ro/

Felix

Post by Felix » 21 Sep 2005, 21:34

daca sustin si promovez examenul cat timp am dupa aceea la dispozitite pt. a gasi un maestru ?

giovanni

Post by giovanni » 22 Sep 2005, 00:44

A innnnnnnnebunit lupul !!! E mult mai mult de invatat decat pentru magistratura. Adica, ma asteptam sa intre apelul si recursul, dar chiar si raportul juridic civil?????????? Iar acesta e doar un amarat de exemplu. Dumnezeule, daca e mai greu? Atunci ce ne-om face??? Iar una e sa inveti pentru grile (unde poti merge si prin excludere) si alta e sa inveti nenorocita de sinteza. Daca m-ar pune cineva sa vorbesc despre "Decadere" de la A la Z as omite multe, dar poate grila cu variantele in fata as reusi sa o rezolv fara probleme.
Pentru colegii forumisti avocati, intrebare-intrebatoare: ce pretentii au de la noi la acest examen? Cat e de dificil? La oral merge si nota 5 parca, dar la scris trebuie 7.

simmy

Post by simmy » 22 Sep 2005, 10:03

La oral merge 5, iar la scris min. 6 iar media sa fie 7.
vezi la www.uar.ro

adi_avo

Post by adi_avo » 22 Sep 2005, 10:15

oricum , materie este pe saturate:)...dak ar fi sa te apuci de azi sa citesti si din tratate ..ai putea trece efectiv de 2 x prin materie

fanfanlatulipe

Post by fanfanlatulipe » 22 Sep 2005, 11:24

este mai mult de invatat decat pt magistratura dar examenul e mult mai usor.

Sfaturi:
- studiati bine procedurile (comisia mea, cel putin, a fost indulgenta); se iau note bune daca te "legi" de subiect...si face bine si la moral pt probele scrise
- studiind bine procedurile, nu neglijati totusi dreptul substantial. La examen, cu o oarecare grija, se poate vorbi intre voi (am auzit totusi ca in alte sali nu a fost asa "democratie")

Din cate stiu eu pica cei care chiar nu prea au habar...de ex cand am dat eu admiterea, in timp ce asteptam sa intru la exam oral, erau vreo 5-6 insi pe hol care spuneau ca dupa aceasta proba se duc direct acasa sa invete (nu sa repete!) civilul, ca "doua-trei zile sunt suficiente"...unul dintre ei chiar a promovat examenul! (cred ca din cauza "democratiei")

nu e o sperietoare examenul dar trebuie luat in serios iar doua luni de studiu sunt suficiente (si nu vorbesc de 8-10 ore pe zi de invatat)

daca mai vreti sa stiti ceva...ask me!

Post Reply