cale de atac

Discutii privind procedura penala
Post Reply
avp555

cale de atac

Post by avp555 » 19 Sep 2005, 01:01

Am fost judecat pt art 193 si 205 CP ca invinuit.Am fost achitat in prima instanta iar recursul celeilalte parti a fost respins. As vrea sa stiu daca mai exista alta cale de atac prin care pot fi chemat in fata justitiei, si care este procedura de recuperare a cheltuielilor de judecata avand in vedere ca cel ce m-a dat in judecata nu are de gand sa-mi dea banii.

mariuca

Post by mariuca » 19 Sep 2005, 09:02

Hotararea data de instanta de recurs se bucura de autoritatea lucrului judecat, insa in anumite situatii hotararile penale definitive pot fi atacate cu ajutorul cailor extraordinare de atac care se infatiseaza ca remedii procesuale menite a repara erorile pe care le contin hotararile judecatoresti penale ramase definitve. Aceste cai extraordinare de atac sunt :contestatia in anulare si revizuirea. Cazurile in care opereaza contestatia in anulare sunt cele de la art. 386CPP iar cazurile in care se poate ce re revizuirea sunt cele de la 394CPP.

wittmann

Post by wittmann » 19 Sep 2005, 11:39

Pe scurt, hotararea este definitiva si partea vatamata nu prea mai are ce face. Mergeti si investiti hotararea, apoi la executorul judecatoresc.

Dyana

Post by Dyana » 19 Sep 2005, 20:37

Da,sunt de acord cu Wittmann.Sentinta judecatoriei este definitiva,deci poate fi investita si pusa in executare.Adaug,ca o puteti pune in executare in termen de trei ani,termen ce curge de la data cand hotararea a ramas definitiva.In speta de fata,termenul curge chiar de la data pronuntarii deciziei tribunalului,intrucat s-a respins recursul.

Post Reply