cale de atac
cale de atac
Am fost judecat pt art 193 si 205 CP ca invinuit.Am fost achitat in prima instanta iar recursul celeilalte parti a fost respins. As vrea sa stiu daca mai exista alta cale de atac prin care pot fi chemat in fata justitiei, si care este procedura de recuperare a cheltuielilor de judecata avand in vedere ca cel ce m-a dat in judecata nu are de gand sa-mi dea banii.
Hotararea data de instanta de recurs se bucura de autoritatea lucrului judecat, insa in anumite situatii hotararile penale definitive pot fi atacate cu ajutorul cailor extraordinare de atac care se infatiseaza ca remedii procesuale menite a repara erorile pe care le contin hotararile judecatoresti penale ramase definitve. Aceste cai extraordinare de atac sunt :contestatia in anulare si revizuirea. Cazurile in care opereaza contestatia in anulare sunt cele de la art. 386CPP iar cazurile in care se poate ce re revizuirea sunt cele de la 394CPP.
Da,sunt de acord cu Wittmann.Sentinta judecatoriei este definitiva,deci poate fi investita si pusa in executare.Adaug,ca o puteti pune in executare in termen de trei ani,termen ce curge de la data cand hotararea a ramas definitiva.In speta de fata,termenul curge chiar de la data pronuntarii deciziei tribunalului,intrucat s-a respins recursul.