infiintare srl cu asociat strain

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
iresistible77

infiintare srl cu asociat strain

Post by iresistible77 » 13 Sep 2005, 16:04

de ce documente am nevoie pentru infiintarea unui srl cu doi asociati
unul strain 99%
unul roman 1%

va multumesc
sfaturile vostre sunt foarte utile si sunteti foarte draguti :fluierat:

colombina

Post by colombina » 13 Sep 2005, 16:35

asociati persoane fizice sau juridice?

iresistible77

Post by iresistible77 » 13 Sep 2005, 17:23

persoane fizice

multumesc

colombina

Post by colombina » 13 Sep 2005, 17:39

E mai simplu asa!

Pentru asociatul strain iti trebuie, in locul cazierului fiscal cerut pentru cetatenii romani, declaratia pe proprie raspundere data in fata unui notar din tara lui, tradusa si legalizata in limba romana (ori, daca strainul se afla in Romania, o poate da aici in fata notarului, sau in fata unui avocat), ca respectivul nu are debite fiscale fata de statul roman.

Restul actelor sunt aceleasi ca pentru infiintarea unei SRL cu asociati p.f. romane. Daca vrei sa dezvolt lista cu acte, da un semn!

iresistible77

Post by iresistible77 » 13 Sep 2005, 23:16

multumesc mult am crezut ca e mai complicat
o sa-ti enumar eu si tu completezu daca e cazul
act const
dovada rez den
dovada sediu
declaratie ptr administrator
cazier fiscal pentru cet roman
declaratia celui strain

cred ca doar atat, oricum e foarte tarziu si e posibil sa fi omis ceva

iresistible77

Post by iresistible77 » 14 Sep 2005, 09:14

capitalul social ramane tot de 200 lei ron?

colombina

Post by colombina » 14 Sep 2005, 09:58

O sa-ti mai insir ceva maruntisuri, pe care poate ca le stii, dar daca nu, ia aminte ca trebuie depuse si ele:
- copii dupa CI/pasaport ale asociatilor si administratorului (in declaratii si in actul constitutiv sa treci si data si locul nasterii asociatilor si administratorului);
- specimenul de semnatura al administratorului;
- daca sediul social va fi intr-un apartament dintr-un bloc, iti trebuie si declaratia administratorului ca este de acord ca societatea X sa-si stabileasca sediul in apartamentul Y, precum si declaratiile vecinilor de apartament in acest sens (ma refer la cei de deasupra, dedesubt, stanga si dreapta). Daca ai un contract de inchiriere/comodat pentru sediu, va trebui sa depui si dovada detinerii spatiului in copie (contract de vanzare-cumparare, succesiune etc.), precum si incheierea de intabulare...
:mrgreen:
- dovada depunerii capitalului social (copii dupa foile de varsamant si declaratia bancii ca s-a depus capitalul social). Capitalul social minim este de 200 RON;
- imputernicire.

Bafta!

Post Reply