o societate vrea sa desfasoare activitatea prevazuta de caen 2010 : taierea si rindeluirea lemnului.... (gater)
am incercat sa primim autorizatie de mediu... ei ne-au cerut sa depunem documentatie pentru obtinerea acordului de mediu, apoi a autorizatiei de mediu.....
am verificat hg 918, ordin 860 care reglementeaza procedurile de evaluare a impactului asupra mediului, de eliberare a acordului de mediu si surpriza, activitatea asta nu necesita acord de mediu, nici obligatoriu, si nici la cererea expresa a autoritatilor de mediu, ceea ce inseamna ca trebuie sa se elibereze autorizatia de mediu prin aplicarea stampilei A.
am inteles sau nu bine legislatia, sau trebuie acord de mediu apoi autorizatie?
v-ati lovit de problema asta? cunoasteti ceva?
inca o intrebare:
pentru o activitate de productie de materiale de constructii (lambriu din plastic) se foloseste ca materie prima deseuri PVC, respectiv resturi din barele din care se confectioneaza ramele geamurilor termopan....
in condul caen, activitatea de recuperare deseuri nemetalice, prevede ca operatiuni care intra la acel cod si refolosirea de deseuri nemetalice ca materie prima, exact ce se intampla la firma cu deseurile pvc.
am incercat sa autorizam acel caen, ... acelasi lucru ... acord de mediu, autorizatie de mediu.....
asta sa fie singura solutie, sau pot considera acele bare ca nefiind deseu pvc, ci bare pvc, eventual sa nu mai trec pe facturi faptul ca sunt deseuri pvc, ci orice altceva,
astfel sa consider ca nu mai folosesc deseuri pvc, pentru a nu autoriza caen-ul cu recuperarea deseurilor nemetalice.
asta tinand cont si de pasii care trebuiesc urmati pentru acord de mediu si autorizatie de mediu, de costurile aferente, de functionarii de la mediu care pentru a deschide usa probabil iti cer expertiza topo-cadastrala, acord de mediu si autorizatie de mediu.....
se incumeta cineva sa dea un sfat?
multumesc
trebuie acord de mediu ?
Ordinul care reglementeaza procedurile de autorizare a activitatilor cu impact semnificativ asupra mediului este 876/20 dec 2004. de ce ati incercat sa primiti autorizatie de mediu pentru 2010? cine v-a fortat mana? daca activitatea nu are impact semnificativ (si intr-adevar nu e in liste), probabil e necesar doar un aviz. autorizatie nu-ti trebuie. declaratia pe propria raspundere care a stat la baza emiterii certificatului constatator de la ORC probabil este suficienta. nu mai exista de mult stamplila A. era odata pe timpul anexelor, acum jumatate de an in urma...
3720 - Recuperarea deseurilor si resturilor nemetalice reciclabile, are impact semnificativ asupra mediului si va parcurge toate etapele de evaluae si autorizare: publicare in Monitorul Oficial a anuntului de incepere a evaluarii, fisa de prezentare si declaratie, memoriu tehnic, bilant de mediu. fiecare etapa costa 2.500.000 si sunt 4 etape. la inceput trebuie 1,8 mil plus inca 300 de mii trimisi prin mandat postal la Bucuresti, la sediul central, in contul Trezoreriei sector 5. de ce faci distinctia intre bare PVC si deseuri PVC, crezi ca regimul de autorizare e diferit in functie de ce deseuri recuperezi? nu tot nemetalice sunt? si de ce te ingrijoreaza ce apare pe facturi (bare sau resturi)? functionarii de la mediu cer oare expertiza topo-cadastrala? tare-s curiosi... mira-m-as.
3720 - Recuperarea deseurilor si resturilor nemetalice reciclabile, are impact semnificativ asupra mediului si va parcurge toate etapele de evaluae si autorizare: publicare in Monitorul Oficial a anuntului de incepere a evaluarii, fisa de prezentare si declaratie, memoriu tehnic, bilant de mediu. fiecare etapa costa 2.500.000 si sunt 4 etape. la inceput trebuie 1,8 mil plus inca 300 de mii trimisi prin mandat postal la Bucuresti, la sediul central, in contul Trezoreriei sector 5. de ce faci distinctia intre bare PVC si deseuri PVC, crezi ca regimul de autorizare e diferit in functie de ce deseuri recuperezi? nu tot nemetalice sunt? si de ce te ingrijoreaza ce apare pe facturi (bare sau resturi)? functionarii de la mediu cer oare expertiza topo-cadastrala? tare-s curiosi... mira-m-as.
am mai discutat cu ei, si a ramas sa-mi autorizeze ambele activitati 2010, si 3720 prin procedura simplificata....
eu depun un memoriu tehnic cat de cat acceptabil, un plan de situatie, un plan zonal, fisa tehnica, anexa la certificatul de urbanism, si imi autorizeaza ambele activitati.
nici acum nu sunt convins ca asa ar trebui procedat, dar tot este ceva.
diferenta intre deseuri PVC si bare PVC as fi vrut sa o evidentiez pentru a nu mai autoriza 3720, daca le spun deseuri, trebuie autorizata, daca le spun bare PVC si nu le mai consider deseuri, nu ar trebui autorizata.
dar a ramas sa autorizez ambele activitati printr-o procedura simplificata.
ramane de vazut daca se va intampla asa, sau apar surprize.
eu depun un memoriu tehnic cat de cat acceptabil, un plan de situatie, un plan zonal, fisa tehnica, anexa la certificatul de urbanism, si imi autorizeaza ambele activitati.
nici acum nu sunt convins ca asa ar trebui procedat, dar tot este ceva.
diferenta intre deseuri PVC si bare PVC as fi vrut sa o evidentiez pentru a nu mai autoriza 3720, daca le spun deseuri, trebuie autorizata, daca le spun bare PVC si nu le mai consider deseuri, nu ar trebui autorizata.
dar a ramas sa autorizez ambele activitati printr-o procedura simplificata.
ramane de vazut daca se va intampla asa, sau apar surprize.