Inspirat de diversifitatea unor subiecte de de forum privind cercetarea penala si urmarirea penala va propun spre dezbatare urmatoarele aspecte:
- cind incepe si se termina cercetarea penala;
- cind incepe si se termina urmarirea penala;
- care este diferenta dintre un dosar penal si o cauza penala.
Cu multa stima tuturor,
Cercetare penala-urmarire penala
Urmarirea penala incepe in momentul in care se dispune acest lucru prin rezolutia organului de urmarire penala, in cazul sesizarii prin denunt sau plangere sau prin procesul-verbal in cazul sesizarii din oficiu.
Se termina in momentul in care se dispune trimiterea in judecata, SUP, IUP sau clasarea.
Cerecetarea penala este activitatea de culegere a probelor si cred ca incepe odata cu efectuarea actelor premergatoare si continua si dupa trimiterea in judecata.
Dosarul penal este dosarul care include fizic actele de procedura.
Cauza penala se refera la procesul penal
Asa cred eu.
Se termina in momentul in care se dispune trimiterea in judecata, SUP, IUP sau clasarea.
Cerecetarea penala este activitatea de culegere a probelor si cred ca incepe odata cu efectuarea actelor premergatoare si continua si dupa trimiterea in judecata.
Dosarul penal este dosarul care include fizic actele de procedura.
Cauza penala se refera la procesul penal
Asa cred eu.
Iar acum printr-un proiect de OUG se incearca trimiterea Cp-istilor cu tot cu urmarire penala in curtea Parchetelor locale, judetene ..... LOGIC si NORMAL
Politia Judiciara la PARCHET !
Politia Judiciara la PARCHET !