lucrare dizertatie

Vesti de interes.
matiz

lucrare dizertatie

Post by matiz » 26 Aug 2005, 10:15

stie cineva unde gasesc si eu informatii privind lucrarea de dizertatie(lucrare master)?

dinubocos

Post by dinubocos » 26 Aug 2005, 11:50

Cum adica informatii despre lucrarea de dizertatie? Ce fel de informatii?

matiz

Post by matiz » 26 Aug 2005, 11:56

M a refer la a gasi informatii despre tematica, despre ce-nseamna o lucrare de genul asta, structura si alte cele. Eu vreau sa o fac pe reptul securitatii sociale

dinubocos

Post by dinubocos » 26 Aug 2005, 12:00

Pai iti alegi tema. Cauti prin toate revistele de drept si prin cartuliile din biblioteci tot ce tine de subiectul tau si treci la treaba.

Foloseste cat mai multe note de subsol si neaparat fa trimiteri la autori straini.

Ar trebui sa aiba intre 30 si 50 de pagini.

Si neaparat sa identifice probleme de drept specifice temei tale. Probleme asupra carora sa te pronunti.

Eu cel putin asa am procedat.

gavril

Post by gavril » 26 Aug 2005, 12:04

offtopic : nu cumva corect e disertatie ?

si lucrarea asta e atat de mica ... de 30 - 50 pagini , dinu ? adica jumatate cat lucrarea de diploma (licenta) ?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 26 Aug 2005, 12:23

disertatie e corect, bravo Gavril, 10, stai jos.
da, atat este de scurta lucrarea de disertatie.

dinubocos

Post by dinubocos » 26 Aug 2005, 12:23

Stiu ca e ciudat dar cand am sustinut eu aceasta lucrare ni s-a pus in vedere sa nu depasim 50 de pagini. Importanta-i calitatea nu cantitatea. Accentul nu se pune pe compilarea textelor altor autori si redare cat pe identificarea si solutionarea unor probleme de drept.

krisstina

Post by krisstina » 28 Aug 2005, 20:40

Nu ma pot abtine.

Gavril, la tabla din nou.

Sunt acceptate ambele variante, etimologica si fonetica, "dizertatie" si "disertatie". Dizertatie chiar suna mai romaneste.

"Filosofie" s-a preferat ca sa nu se confunde dragostea de intelepciune cu cea pentru animale.

Matiz, nu te lasa intimidata.

gavril

Post by gavril » 28 Aug 2005, 22:37

eu am pus un semn al intrebarii dupa cuvant .. Cristina .. Eu asa stiam ca se spune ..
si daca tot m-ai scos la tabla din nou .. da-mi voie sa-ti spun ca corect, acum, e filozofie si nu filosofie.. "updateaza-ti informatiile" si multumeste-mi mai tarziu pt. ele.
see u later ! :roll:

nicuvar

Post by nicuvar » 28 Aug 2005, 23:16

Gavril wrote: Cristina da-mi voie sa-ti spun ca corect, acum, e filozofie si nu filosofie.. "updateaza-ti informatiile"
Dar krisstina spune:
"Filosofie" s-a preferat...
A folosit trecutul. In prezent "filozofie". Cred ca deja si-a updatat informatiile ...
Asa cred eu.

Ce facem cu lucrarea lui matiz? Sau se prefera matis... (No offence)

gavril

Post by gavril » 28 Aug 2005, 23:22

nu nicuvar ... interpretezi gresit ..
Trebuie interpretat in sensul .. de : s-a preferat si se prefera in continuare. Asta a vrut sa releve Cristina. Trust me !

nicuvar

Post by nicuvar » 28 Aug 2005, 23:43

Gavril, nu pot sa te contrazic. I trust you...
Dar eu sunt mai de la tara. Daca vad un Past Tense, asa interpretez. Nu interpretez printre randuri... Nu prea vad Future in the Past.
Daca mai continuam, am putea face o frumoasa lucrare de disertatie, intre 30 si 50 de pagini, "Trecerea de la "s" la "z" si viceversa in limba romana - rotacizarea secolului XXI".
Si mi-as permite o ultima glumita, nevinovata. Ce-ar fi sa o intrebam pe Sofia daca nu vrea sa isi schimbe numele in Zofia ? :kiss:

krisstina

Post by krisstina » 29 Aug 2005, 06:14

Gavril, sper ca nu te-am suparat si pe tine. Doar glumeam.

Ia zi-mi, chiar se prefera "filozofie" - de cand, unde, cum? (Nu ma pune sa caut, sunt epuizata de la pitici si alte cele).

Ai interpretat bine trecutul pentru prezent.

Rotacismul se refera la consoana "r".

Nu Zofia, pentru ca in romana s intervocalic devine z, nu si s la inceput de cuvant.

nicuvar

Post by nicuvar » 29 Aug 2005, 07:13

Si eu am glumit tot timpul si sper ca nu v-am suparat pe amandoi. Toata disertatia mea a fost a gluma. Si sper sa nu se supere nici Sofia (cum sa isi schimbe numele ????????) iar matiz sa faca o lucrare frumoasa.

matiz

Post by matiz » 29 Aug 2005, 08:19

Gavril, sincer si eu mi-am pus problema daca se scrie disertatie sau dizertatie, dar din moment ce gasesc peste tot dizertatie, asta e . Pe ce v-ati sustinut voi lucrarea de dizertatie, ma refer ce subiect si mai ales ce ramura a dreptului?

Post Reply