CEDO-dreptul intern

Curtea Europeana a Drepturilor Omului
Post Reply
excalibur

CEDO-dreptul intern

Post by excalibur » 20 Aug 2005, 14:56

Daca o persoana s-ar adresa instantelor nationale pentru a se constata ca i s-a incalcat dreptul la rezolvarea litigiului intr-un termen rezonabil, sau ca nu s-a pus in executare in termen rezonabil o hotarare definitiva si ar cere despagubiri, ar putea avea castig de cauza sau singura cale este sa se adreseze direct Curtii Europene?

norocel

Post by norocel » 21 Aug 2005, 14:02

Cred ca poate in conditiile art. 998-999 Cod civil.

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 21 Aug 2005, 15:31

Norocel,acuma spune si cine ar fi paratii intr-o astfel de actiune!
Chiar ma intereseaza problema,dar nu i-am gasit rezolvarea.Mai concret,am o hotarare prin care instanta obliga o comisie centrala oarecare(din cadrul Ministerului de Finante) sa valideze o hotarare a unei comisii locale prin care mi se recunoaste dreptul la o suma de bani reprezentand despagubiri pentru bunuri detinute de antecesorii mei in Cadrilater.
Desi am trimis hotararea investita la acea comisie centrala,nu mi-a raspuns nimeni nimic si n-am vazut nici banii. Pe cine chem in judecata pe 998/998 ? Pe comisie????? Pe ministrul de finante????
In cealalta speta similara,am obtinut o hotarare mai incurajatoare,in sensul ca dispune nnobliga statul roman la plata sumei de...nn.Apoi voi stiti ce nnrepedenn se conformeaza statul,asa ca nici aici n-am vazut bani.

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 21 Aug 2005, 15:33

Scuze ca am divagat de la subiect,cu spetele mele.
Dar de fapt,prea mare divagare nu e,tinand cont ca una din cliente s-a apucat sa scrie la CEDO,de unde i-a si venit un raspuns,ca mai trebuie sa depuna acte,le-a trimis,insa nu a mai auzit nimic de-acolo.Aveti idee cam cat mai are de asteptat vreun raspuns? (nu neaparat inceperea vreunui proces)

excalibur

Post by excalibur » 24 Aug 2005, 17:08

AllyMcBeal wrote:Norocel,acuma spune si cine ar fi paratii intr-o astfel de actiune!
Statul roman reprezentat de MF.

Post Reply