Cercetand Ordinul nr. 1850/2004 privind registrele si formulare financiar-contabil descopar cu stupoare un formular denumit ANGAJAMENT DE PLATA (cod 14-8-2/a) in care apare si citez " serveste ca titlu executoriu pt recuperarea creantelor"
Mai sa dea Directoarea Econ. cu mine de pamant cand ii spun ca nu este asa simplu. Cei de la finante n-or fi citit CM?
angajament de plata
recunosc, n-am citi respectivul ordin, dar..........
1.fiind vorba despre un OMF angajamentul in cauza vizeaza relatile dintre Min. Finantelor si contribuabil,
2. creantele ce urmeaza a fi recuperate in baza acestui titlu executori nu au ca izvor un raport de unca
3.angajamentul in cauza il ia contribuabilul si nu salariatul
cam asta este parerea mea, dar repet nu am citi ordinul in cauza, insa nu cred ca ma insel prea mult.
in ceea ce o priveste pe dir.economica, nu-ti fa probleme pentru dir. economici in general, angajamentul de plata e angajament de plata si gata
ce importanta au izvoarele sale. nu te chinui sa-i explici pt ca peste 1 sapt. o vei lua de la capt cu explicatiile. 
1.fiind vorba despre un OMF angajamentul in cauza vizeaza relatile dintre Min. Finantelor si contribuabil,
2. creantele ce urmeaza a fi recuperate in baza acestui titlu executori nu au ca izvor un raport de unca
3.angajamentul in cauza il ia contribuabilul si nu salariatul
cam asta este parerea mea, dar repet nu am citi ordinul in cauza, insa nu cred ca ma insel prea mult.
in ceea ce o priveste pe dir.economica, nu-ti fa probleme pentru dir. economici in general, angajamentul de plata e angajament de plata si gata

Angajamentul de plata , modelul din Ordin este angajamentul pe care- l ia salariatul pentru acoperirea prejudiciului cauzat in legatura cu atributiile de serviciu.
Maxim de unde ai ajuns la concluzia ca nu exista angajament de plata?
Faptul ca nu exista decizie de imputare .. da este adevarat.
Dar nimic si nimeni nu se opune, ca in cazul cauzarii unui prejudiciu salariatul care recunoaste culpa sa semneze un angajament de plata.
Este adevarat ca nu este titlu executor.
Maxim de unde ai ajuns la concluzia ca nu exista angajament de plata?
Faptul ca nu exista decizie de imputare .. da este adevarat.
Dar nimic si nimeni nu se opune, ca in cazul cauzarii unui prejudiciu salariatul care recunoaste culpa sa semneze un angajament de plata.
Este adevarat ca nu este titlu executor.
Sa nu uitam totusi , Codul muncii nu a abrogat legea gestionarilor.
Ptr. Norocel:
Daca se autentifica la notar, da ete titlu executor.
Ptr. KKO
Taxa notariala se stabileste in felul urmator:
Autentificarea oricaror alte acte al caror obiect este evaluabil in bani, 0,5% din valoarea declarata de parti dar nu mai putin de 137.000 lei (taxa timbru notarial) iar onorariul tot 0,5% din valoarea declarata.
Ptr. Norocel:
Daca se autentifica la notar, da ete titlu executor.
Ptr. KKO
Taxa notariala se stabileste in felul urmator:
Autentificarea oricaror alte acte al caror obiect este evaluabil in bani, 0,5% din valoarea declarata de parti dar nu mai putin de 137.000 lei (taxa timbru notarial) iar onorariul tot 0,5% din valoarea declarata.
m-am uitat pe acel ordin, vizeaza registrele si formularele contabile. deci din punct de vedere contabil cele doua formulare sunt recunoscute. asta nu inseamna ca in raporturile de munca cele doua formulare pot fi operationale, cel putin decizia de imputare. recunoasterea formularului printr-un ordin al ministrului finantelor nu inseamna ca acesta este operational in relatiile de munca avand in vedere prevederile codului muncii.
parerea mea!
parerea mea!