SOS Prejudicii morale
SOS Prejudicii morale
Tpicul incepe cu SOS pt ca ma aflu in mare incurcatura si daca ar putea cineva sa ma ajute repede ar fi extraordinar. Intr-un numar din ziarul Libertatea a aparut imaginea unui produs comercializat de firma la care lucrez in dreptul caruia se prcizeaza ca acesta contine 2 E uri nocive. Nu este absolut nimic ilegal, nu ne aflam in ilegalitate caci nu exista o lege care sa interzica comercializarea de produse cu aceste 2 euri, mai mult foarte multe sortimente de dulciuri contin exact acelasi lucru. problema e ca s-a ales exact acest sortiment si nu altul comercializat de societatea noastra, ceea ce ne va aduce prejudicii materiale dar mai ales ne-a adus deja prejudicii morale. Ce fac eu acum ? cum incadrez ? in penal nu merge asa ca m-am gandit la civil - prejudicii morale - respectiv plata de daune morale, dar cum demonstrez cum argumentez ? Va multumesc anticipat si scuze pt numeroasele greseli gramaticale but inm reallly under pressure :(
Pai s-ar aplica principiile raspunderii civile delictuale, dar din cate imi dau eu seama, ziarul Libertatea nu a savarsit nici o fapta ilicita. Ei au facut o afirmatie perfect adevarata despre produsul respectiv. Trebuie sa verifici daca au incalcat vreun text de lege, pentru ca daca nu, fapta nu este ilicita
principiul libertatii presei. nu este calomnie daca este adevarat. s-ar putea invoca doar raspunderea civila delictuala. dar ce delict a fost savarsit? este cumva o campanie a ziarului impotriva societatii? sau a fost un articol izolat? poti cere dreptul la replica si sa va spuneti parerea in acel ziar. asta e...
Chiar daca legea nu interzice comercializarea produselor care contin respectivii aditivi, daca exista date ca aditivii sunt daunatori sanatatii, nu exista sanse de a obtine despagubiri.
Daca totusi... se dovedeste reaua credinta a ziaristilor, intentia de a actiona impotriva respectivei societati pentru pierderea clientelei si favorizarea unei firme concurente?
Daca totusi... se dovedeste reaua credinta a ziaristilor, intentia de a actiona impotriva respectivei societati pentru pierderea clientelei si favorizarea unei firme concurente?