2 SRL-uri in acelasi sediu social

Discutii privind Societatile Comerciale
norocel

Post by norocel » 14 May 2005, 11:12

Cand am spus ca sotii trebuie sa aiba drepturi egale, m-am referit la faptul ca trebuie sa li se permita amandorura sa poata infiinta cate o societate care sa aiba sediul acolo unde au domiciliul comun.

Lmihai

Post by Lmihai » 14 May 2005, 17:35

Am observat si eu, dar dupa ce am postat.

dinubocos

Post by dinubocos » 14 May 2005, 19:32

Si totusi legiuitorul in intelepciunea lui a decis , cred eu fara dubii, ca in acest caz sotii nu au drepturi egale. Se va face aplicarea principiului "primul venit primul servit."

kko

Post by kko » 15 May 2005, 10:27

Ca sa ma aflu in treaba pun si eu o intrebare la care sunt curios de raspunsuri :
Daca pentru a doua firma, sotii sunt sunt asociati impreuna , firma se inregistreaza fara probleme pe sediul respectiv iar ulterior, sotul care mai are o firma in care este asociat unic se retrage din cea de-a doua societate, ar fi obligatorie si modificarea sediului social celei de-a doua firme in care ramane asociat unic celalalt sot ??

Si inca o intrebare, fiind curios din fire vis-a-vis de practica ORC-urilor din teritoriu, articolul respectiv din L 31/1990 se aplica si in privinta sediilor secundare (puncte de lucru) ?

wittmann

Post by wittmann » 15 May 2005, 11:42

Art. 14 (sau 16?) se aplica doar in privinta sediilor sociale. Despre puncte sociale .... pot exista si 10.

murik

Post by murik » 15 May 2005, 13:09

Chiar de curand am avut un astfel de caz. Asociatul unic al unuio SRL a infiintat in asociere cu inca o persoana inca un SRL, si nu a fost nici o oroblema. Sediul social al celui de-al doilea SRL este in acelasi spatiu pe care il ocupa primu SRL

serafim

Post by serafim » 25 May 2005, 21:52

La noi in judet se accepta daca intre parti ( persoana fizica proprietar al imobilului si SC exista un contract de comodat sau de inchiriere) in acest caz imobilul se apartamenteaza( pe hartie ) in camera 1( firma X) si camera 2(firma Y)

yagunz

Post by yagunz » 25 May 2005, 22:50

In ceea ce priveste faptul ca la sediul unui avocat pot functiona sediile sociale ale mai multor firme, aceasta este o interpretare mai larga (cu care eu unul sunt de acord) a art. 3 (antepenutima litera parca) din L. 51/1995, dar care nu stiu in ce masura este interpretat in acest fel de judecatorii delegati.
In ce priveste felul in care sotii pot stabili ca sediul social al societatilor lor sa functioneze la aceasi adresa postala, vi-a-vis de redactarea clara a art. 17, alin. 2, sunt si eu de parerea ca se aplica principiul "primul venit, primul sosit". La urma urmei este o prevedere cu carcter de exceptie, de stricta interpretare si care deroga de la dreptul comun, astfel incat nu se poate face aplicarea in acest caz a unor principii cu carcter general din dreptul comun.

aho

Post by aho » 27 May 2005, 08:27

La sediul avocatului pot functiona mm "sedii provizorii" , declaratia o dau potrivit acestei interpretari, dar avocatului ii convine ?

yagunz

Post by yagunz » 27 May 2005, 08:49

Este adevarat: sediul provizoriu poate functiona pe durata a cel mult un an (conform statutului), in ceea ce priveste dc este sau nu convenabil, cred ca depinde de avocat (sau mai bine zis de la caz la caz). Mie nu mi-ar conveni (poate numai in cazuri exceptionale justificate de urgenta si cu caracter temporar - adica mult mai putin de un an).

acciduta

Post by acciduta » 21 Jun 2005, 16:35

Am fost martora recent, intamplator, in sala de judecata Constituiri Bucuresti, a unei discutii animate intre un judecator delegat si un avocat care incerca sa constituie mai multe sedii sociale la sediul cabinetului sau, in baza legii 51/1995. Judecatorul delegat a respins cererea de infiintare a respectivelor societati, consideand legea 31/1990 republicata ca prevaland asupra dispozitiilor legii 51/1995, care ar contraveni primei legi. Dupa simpla mea parere dispozitiile legii 51/1995 nu contravin, ci instituie o exceptie prin prevederea in legea speciala.

nicuvar

Post by nicuvar » 21 Jun 2005, 19:26

La un moment dat, la mine acasa aveau sediul social mai multe SRL-uri: eu asociat unic, sotia asociat unic, eu asociat cu sotia, eu asociat cu mama, sotia asociata cu soacra, eu asociat cu soacra, sotia asociata cu mama. Tot ce mi s-a cerut la ORC era sa am incheiate contracte de inchiriere la primarie intre noi, ca proprietari, si societatile comerciale respective.
Am facut atat de multe societati comerciale pentru ca, la vremea respectiva, era o mare "foame" de firme, trebuiau infiintate la tribunal si in luna iulie cand era vacanta judecatoreasca, dar ORC-ul mai lucra, le cesionam, prin act aditional semnat la notar, cu schimbarea denumirii, a sediului, a obiectului de activitate, etc., pentru a-mi multumi clientii. Asa am cesionat 6 din cele 7 firme, clientii au fost multumiti si eu am obtinut un mic profit.
Recunosc ca acum nu mai sunt la curent cu ultimele noutati.

4wings

chestiunea tine de legea 31

Post by 4wings » 14 Aug 2005, 08:53

in nici un caz nu se cade sa ne ambalam in drept succesoral la intrebarea nevinovata daca 2 societati comerciale pot avea acelasi sediu social. trebuie facuta doar individualizarea pozitionarii spatiului in cladire (parter, mansarda, etaj, camera 1, camera 2 - conforma schitelor atasate contractului de vanzare-cumparare, care trebuie hasurate pe portiunile unde se vrea amplasaea birourilor sediului social). si trebuie respectata legea, in sensul ca cel putin unul din asociatii fiecarei societati este asociat in toate celelalte care-si stabilesc sediul in acelasi loc. in cazul unui apartament cu mai multe camere, individualizarea se face la modul camera dinspre S-V, camera dinspre N s.a.m.d. chestia e ca si in contractul de inchiriere trebuie sa apara individualizarea asta absurda (insa necesara), cand se deschide punct de lucru, la fel ca si in comodat (cand se infiinteaza o noua societate). altfel, judecatorul delegat amana dosarul. sa nu facem dintr-o problema relativ simpla o speta de drept succesoral.

dinubocos

Post by dinubocos » 14 Aug 2005, 11:53

[quote="KKO"]Ca sa ma aflu in treaba pun si eu o intrebare la care sunt curios de raspunsuri :
Daca pentru a doua firma, sotii sunt sunt asociati impreuna , firma se inregistreaza fara probleme pe sediul respectiv iar ulterior, sotul care mai are o firma in care este asociat unic se retrage din cea de-a doua societate, ar fi obligatorie si modificarea sediului social celei de-a doua firme in care ramane asociat unic celalalt sot ??

Si inca o intrebare, fiind curios din fire vis-a-vis de practica ORC-urilor din teritoriu, articolul respectiv din L 31/1990 se aplica si in privinta sediilor secundare (puncte de lucru) ?[/quote]

Aceasta este o cale de a ocoli textul de lege. In caz de cesiune nu se modifica si sediul.

Post Reply