declaratia invinuitului

Discutii privind procedura penala
ADR

Post by ADR » 13 Jul 2005, 21:59

sa vezi tu ce concomitent se iau declaratiile cand in olografa scrie ca sunt veri primari si in cea de pe formular scrie ca sunt prieteni
sau in olografa scrie ca era doar un singur individ in masina furata si in declaratia pe formular scrie ca erau doua persoane

pe mine ma interesa vreun ordin sau reglementare interna care ii obliga pe CP-isti/ procurori sa ia declaratie pe formular atat invinuitului/inculpatului cat si partii vatamate /martor

pt ca am niste dosare incomplete si ministerul public da din umeri ca nu stie daca s-au luat declaratii olografe sau pe formular si ca nici nu stiu unde se afla daca nu sunt la dosar

chiar asa sa nu existe ceva in legatura cu formularele inseriate pe care se iau declaratiile

constable

Post by constable » 23 Jul 2005, 20:33

Nu exista un text care sa oblige la luarea de declaratii olograf de la martori sau parti vatamate ( de regula anchetatorii procedeaza asa pentru ca acestea sa nu fie retractate ulterior). Dar daca nu vor sa scrie ? La invinuit intr-adevar exista text, dar depinde de acordul lui. Eu cred ca majoritatea refuza. Si atunci solutia este acel imprimat tipizat. Ordine interne cu privire la tipizate exista si la procurori si la CP-isti. Dar eu spun ca nu au valore aceste ordine. In definitiv actele sunt cele de la dosarul cauzei. Procurorii folosesc aceste imprimate in orice dosar fara sa le justifice. La politie am inteles ca se justifica imprimatele printr-un opis.

Post Reply