comanda eronata ,dezinteres vanzator

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
viky56

comanda eronata ,dezinteres vanzator

Post by viky56 » 16 Jul 2005, 18:46

X a fost la un magazin de mobila si a comandat ceva (doua canapele care sa fie la fel) vanzatoarea nu le avea in stand dar avea un prieten la alt stand cu canapele identice dar alte culori. x a ales de la prietenul vinzatoarei culoarea canapelelor , a platit contravaloarea integral si a asteptat ziua livrarii.
Cand a venit ziua canapelele ereau una maro si una verde.
In acest caz x a refuzat comanda spunand ca mai asteapta pana vin cele reale comandate.
vanzatoarea care a vandut canapelele de la prietenul cu standul vecin a spus ca i da bani lui x inapoi
x nu vrea banii vrea marfa
in aceasta situatie ce trebuie sa faca x ?

fira

Post by fira » 17 Jul 2005, 00:54

eu as lua banii inapoi

flaviusnet

Re: comanda eronata ,dezinteres vanzator

Post by flaviusnet » 18 Jul 2005, 22:07

viky56 wrote:X a fost la un magazin de mobila si a comandat ceva (doua canapele care sa fie la fel) vanzatoarea nu le avea in stand dar avea un prieten la alt stand cu canapele identice dar alte culori. x a ales de la prietenul vinzatoarei culoarea canapelelor , a platit contravaloarea integral si a asteptat ziua livrarii.
Cand a venit ziua canapelele ereau una maro si una verde.
In acest caz x a refuzat comanda spunand ca mai asteapta pana vin cele reale comandate.
vanzatoarea care a vandut canapelele de la prietenul cu standul vecin a spus ca i da bani lui x inapoi
x nu vrea banii vrea marfa
in aceasta situatie ce trebuie sa faca x ?
Pai asta e un caz bun pt a cere rezolutiunea contractului,insa temeinicia cererii va fi lasata la apreciere instantei.De asemenea,printr-o actiune in executare,poate obliga vanzatorul sa execute prestatia la care s-a obligat

sansiro

Post by sansiro » 19 Jul 2005, 10:17

din moment ce cumparatorul doreste marfa pentru care a inteles sa contrapresteze, automat refuza solutia rezolutiiunii. Ideea este ca daca dore

sansiro

Post by sansiro » 19 Jul 2005, 10:24

din moment ce cumparatorul doreste marfa pentru care a inteles sa contrapresteze, automat refuza solutia rezolutiiunii. Ideea este ca daca doreste sa mearga pana la executarea silita sa aiba contractul de vanzare beton. Ma refer aici la faptul ca in contract s-a specificat culoarea si acest aspect este esential in vederea sustinerii pretentiei sale. Eu zic ca daca omul poate si are timp, bani si rabdare, sa-i dea in judecata. Prea de multe ori comerciantii astia de doi bani din Romania isi bat joc de consumatori. Ar scapa prea ieftin sa dea banii inapoi. Te-ai legat prin contract, fa bine si respecta-l!! Ma innebunesc chestiile astea neaose romanesti. Ala care isi bate joc de clienti nu are ce cauta in bransa. Ori se corecteaza ori piere. Cred ca si noi consumatorii avem o vina pentru ca inghitim toate porcariile astea, ba mai zicem si multumesc dupa ce isi bat joc de noi.

danutza

Post by danutza » 19 Jul 2005, 11:21

exista contract in forma scrisa? asta-i intrebarea!?

ca de nu, trebuie sa faca dovada (cu martori, cum altfel?!) ca a vrut doua canapele de culoarea 1 si culoarea 2

altfel...., sincer, nu stiu ce sanse are...

dar macar pe factura sunt mentionate culorile (caci am inteles ca a achitat integral la comandarea canapelelor)? - asta in cazul in care nu are contract scris sau, daca are, nu au specificat culorile/textura/whatever

Post Reply