completare obiect de activitate

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
indian

completare obiect de activitate

Post by indian » 23 Jun 2005, 21:43

un SRL intentioneaza sa desfasoare comert cu tigati (sa inchirieze un spatiu la "Europa").
1. Este necesar ca in obiectul de activitate sa fie inscris codul CAEN corespunzator comertului cu tigari sau este suficient daca este inscris codul pt comert cu nealimentare?
2. Imi trebuie vreun aviz special sau declar pur si simplu desfasurarea activitatii respective? (la ORC sau la administratie?)
3. Este nevoie sa am si cod CAEN pt inchiriere ?

ATX2003

Post by ATX2003 » 24 Jun 2005, 08:04

Pt comercializarea engros a tigarilor ai nevoie in actul constitutiv de cod CAEN 5135 Comert cu ridicata al produselor din tutun, iar pentru vanzarea cu amanuntul ai nevoie de cod CAEN 5211 Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun si 5226 Comert cu amanuntul al produselor din tutun.
Cu privire la inchiriere daca iei in chirie tu spatiu pt a-ti desfasura activitatea nu trebuie nici un cod de inchiriere in actul constitutiv, numai daca ai tu spatii si le inchiriezi altor societati comerciale.

indian

Post by indian » 28 Jun 2005, 12:03

Nu stiu ce alte conditii legale trebuie sa indeplinesc pentru a face comert cu tigari (en gros si cu amanuntul ). Stie cineva?

fanna

Post by fanna » 29 Jun 2005, 22:42

la Finante se platea la un moment dat o autorizatie pentru comercializarea produselor din tutun, si a bauturilor alcoolice.Da mai multe amanunte nu pot sa iti dau, ca nu stiu nici eu .intreaba mai bine la finante.

indian

Post by indian » 01 Jul 2005, 00:04

Cei de la ORC habar nu au: pe ei ii intereseaza numai existenta in obiectul de activitate a codurilor CAEN corespunzatoare comertului cu tigari.
M-a sfatuit cineva sa merg la Min.Fin. la serviciul Accize.
Va tin la curent, poate vreodata aveti si voi nevoie.

Post Reply